У Перечині відбувся Великодній дитячий фестиваль (ФОТО)

9
1

Як раніше анонсувалося, в перші два Великодні дні з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського та Ужгородського будуть проходити православні дитячі фестивалі та благодійні концерти.

25 квітня в м. Перечині відбувся перший такий Великодній дитячий фестиваль, у якому взяли участь церковно-приходські школи Перечинського та Великоберезнянського благочиння.

Місцем проведення фестивалю став Перечинський районний будинок культури. До початку дійства, яке почалося о 16.00, в Перечин з'їхалося чимало дітей і дорослих.
Дітки недільних шкіл з міста Перечина, смт. Великого Березного і сів Зарічево, Дубриничі, Пастілки, Порошково і Порошково-Зерновська влаштували справжній Пасхальне свято для всіх присутніх. З села Зарічево у фестивалі брали участь дітки як парафіяльного Свято-Різдва-Богородиці храму, так і вихованці недільної школи Свято-Марії-Магдалинівського жіночого монастиря. У щирих, простих дитячих словах відчувалося відлуння цього Великоднього дива. Весь повністю заповнений зал РБК аплодував стоячи.

В кінці фестивалю владика Феодор привітав присутніх зі світлим святом Пасхи Христової, щиро подякував організаторам дійства і особливу увагу в своєму слові приділив виконавцям театралізованих великодніх сцен - дітям.

Як вже зазначалося, метою фестивалю стала благодійна допомога дітям, хворим на дитячий церебральний параліч, які перебувають у МСРЦ «Дорога життя», в м. Ужгород.

Відразу після фестивалю було проведено благодійну виставку-ярмарок ручних робіт дітей Недільних шкіл. Всі кошти отримані від ярмарку будуть спрямовані на допомогу лікування дітей хворих на ДЦП.

Після фестивалю дітям владика Феодор роздав святкові подарунки у вигляді молитвословів та крашанок.

Організатором благодійного заходу виступила Недільна церковно-приходська школа м. Перечин на чолі з Віталієм Чобану.

Коментарі

ВЧ
Віталій Чобаня

Від імені благочинного Перечинського району, митрофорного протоиерея Володимира Грицька, а також від нас хочу виразити глибоку вдячність за велику підтримку в подготовці фестивалю меру м. Перечин Мирославі Гуранич, спонсору фестивалю ТДВ "Перечинський лісохимічний комбінат" в особі Юрія Володимировича Мальцева, директору Перечинського РБК Судакову Евгенію Вікторовичу, Оленці Варчук, Маринці Грицько та всім педагогам воскресних шкіл, настоятелям.... Божої всім милості! Христос воскресе! Воістину

Читайте також