У Перечині збирались викладачі з металообробки

5
0

1 грудня у Перечинському професійному ліцеї відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій металообробки. Темою засідання була: „Удосконалення комплексно-методичного забезпечення з професії слюсар з ремонту автомобілів як один із напрямків роботи педагога у міжатестаційний період”.

 

Учасники секції відвідали відкриті уроки своїх колег. Урок спецтехнології провів викладач Перечинського ліцею Мешко В.О., який у цьому навчальному році атестується. Також педпрацівники мали змогу відвідати фрагмент уроку виробничого навчання у групі слюсарів з ремонту автомобілів (майстер виробничого навчання Мошак І.І.).
 
У ході засідання розглянуто ряд важливих питань, що стосуються підготовки і проходження атестації педагогічних працівників, зокрема, майстрів виробничого навчання. Обговорювались різноманітні питання, що стосуються підготовки до проходження атестації, у тому числі й питання роботи майстра виробничого навчання над удосконаленням комплексно-методичного забезпечення з професії, над основною навчально-плануючою  документацією, паспортом комплексно-методичного забезпечення.  
 
Під час проведення круглого столу жваво обговорювались питання щодо розробки, удосконалення і використання комплексних кваліфікаційних завдань для проведення кваліфікаційних атестацій з професії слюсар з ремонту автомобілів.
 
Майстри виробничого навчання усіх 10 ПТНЗ області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професії слюсар з ремонту автомобілів, беруть участь у розробці збірника інструкційно-технологічних карт для проведення виробничого навчання. Під час роботи секції проаналізовано стан розробки збірника, внесено зауваження та пропозиції щодо підготовки його до апробації.
 
Окремо розглядалось актуальне питання про підсумки огляду-конкурсу на кращу слюсарну майстерню. Член журі конкурсу, керівник секції Краус Л.І., підняла проблему удосконалення роботи слюсарних майстерень тих навчальних закладів, які здійснюють підготовку з професії слюсар з ремонту автомобілів.
 
Учасники секції підняли ряд важливих наболілих питань, обмінялись досвідом та накреслили план роботи секції на наступний рік.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також