У Перечинському центрі зайнятості провели День відкритих дверей

6
0

У народі кажуть: «Обираєш професію – обираєш долю» і людина, котра виконує роботу, яку вона не любить, не може реалізувати себе у житті, не відчуває радості від цієї діяльності. На сьогоднішній день вибір молодих людей визначається престижністю професії та рівнем заробітної плати.

 

Так, 9 грудня в Перечинському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для учнів 9-11-тих класів Перечинської гімназії на тему: «Моя професія – моє майбутнє».
 
Відкрила захід начальник відділу активної підтримки безробітних Леся Сивохоп. Вона провела своєрідну екскурсію та ознайомила учнів із відділами та системою роботи центру зайнятості.
 
Розповідь розпочала директор Перечинського професійного ліцею, навівши перелік робітничих професій, які можна здобути в цьому навчальному закладі.
 
Юрисконсульт центру зайнятості ознайомила учнів із деякими пунктами КЗпП України, а також розкрила перспективи росту промисловості району .
 
Начальник відділу активної підтримки безробітних Леся Сивохоп розповіла про професійне самовизначення, ознайомила з класифікатором професій, переліком навчальних закладів області та України та надала характеристику професій та спеціальностей, які користуються попитом на місцевому ринку праці.
 
Змістовною виявилася розповідь присутніх представників двох підприємств – ТзОВ «Перечинська швейна фабрика» та ТзОВ «Меблева фабрика «Турянка». Найбільше запитань до них виникло про перспективи працевлаштування та умови праці.
 
Заступник начальника відділу сприяння працевлаштуванню Марина Іванова розповіла про послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню та про наявні вакансії.
 
На завершення заходу було проведене анкетування з вибору професії. Деякі випускники виявили бажання пройти тестування за профдіагностичними методиками з метою визначення своїх здібностей до певних професій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також