У Порошенка розповіли подробиці "легалізації" авто на іноземній реєстрації

5
2

Заканопроект що передбачає механізм легалізації автомобілів з іноземною реєстрацією вже готують до реєстрації, але поки йде його обговорення.

За словами Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, затримка з законопроектом вийшла через те, що представники “АвтоЄвроСили” так і не виконали свої зобов’язання, і не підписали відповідний меморандум про компроміс.

Южаніна каже, що взяла на себе більше часу, аби зробити проект закону більш глибоким.

За її словами, у найближчі дні, до кінця тижня, може відбутись обговорення документу з урядом.

Наразі, обговорюють яких саме автомобілів буде стосуватись майбутній закон.

— Сподіваюсь, що після обговорення концептуальних речей законопроект буде зареєстрований, але ті суми, про які ви тільки що говорили [від 1 тис. до 1400 євро – ред.] – це стосується не мита, а мита, акцизу й ПДВ — усіх трьох платежів, які справляються при розмитненні такого автомобіля, будуть коливатися у цих межах. Яких саме автомобілів буде стосуватися, якого року випуску і так далі — це все те, що ще обговорюється для того, щоб знайти більш комплексний підхід, – вказала вона.

Вона зазначила, наразі не розмитнюються навіть автомобілі, що можуть бути розмитнені по пільговим ставкам. Виходить власники таких автомобілів зараз можуть сплатити 863 євро при розмитненні акцизного податку, при тому що мито і ПДВ, як завжди, у відсотках визначаються до вартості автомобіля, і розмитнити цей автомобіль.

— Але такі люди навіть не платять ці додаткові кошти, і намагаються використати норми, як і ті громадяни, які завезли це через неможливість придбати гідний автомобіль, -зазначає депутат, - в даному випадку навіть нові автомобілі — більш-менш нові, до п’яти років, не розмитнюються по пільговим ставкам, які встановлені і діють до кінця цього року і наступного року, – підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "пересічникам" зробили крок на зустріч, і мова йшла про те, що автомобілі на єврономерах можна буде розмитнити за €1 тис.

Коментарі

Н
няньо

в нашій країні нич не годні до пуття довести, навіть елементарну розтаможку...

1
111

Більшість таких авто зареєстровані на фірми, або іноземців. А для розмитнення її як мінімум потрібно зняти з обліку.

Читайте також