У потязі "Київ-Ужгород" пасажири задихаються від спеки

15
7

Як повідомляє один з читачів порталу "Мукачево нет", у п’ятому вагоні потягу № 81 сполученням "Київ-Ужгород" пасажири ледь не непритомніють від задухи. Кондиціонер не працює. Відкриті кілька вікон у коридорі. Люди "поприлипали" до них заради ковтка прохолодного повітря.

"Термометр, що висить в коридорі на протязі показує +34. В купе сидіти неможливо: вікна не відчиняються. Тут температура значно вища, тому всі стовбичать у коридорі", - повідомив читач.

За його словами, пасажири вже кілька разів зверталися до провідника, викликали голову потяг, електрика.Втім, є одна відрада: у вагоні почали роздавати пляшки з прохолодною мінеральною водою. Щоправда, поки не відомо, чи доведеться за неї платити.

"До цього часу воду провідника взагалі не можна було купити, її просто не було, провідник радив іти в сусідній вагон", - повідомив порталу "Мукачево нет" читач. Як йому вдалося дізнатися про проблеми з кондиціонером було відомо заздалегідь. Він уже не працював по дорозі з Ужгорода в Київ. У столиці його начебто полагодили, однак увіскнути кондиціонер очевидно так і не вдасться. Люди мучитимуться кожен до своєї зупинки. Більшість пасажирів прямують до Мукачева та Ужгорода - хто додому, хто на відпочинок.

Як можна було залишити у складі потягу вагон з пошкодженою системою кондиціонування, коли на дворі рекордна спека - питання риторичне. Очевидно, так само як взимку з пошкодженою системою опалення.

Коментарі

К
Катя

На жаль я була в такій ситуації.В 2008р. ми з сімєю та друзями поверталися з відпочинку потягом з Одеси. В вагоні тампература +40 . Кодиціонер не працював, вікна на відкривалися. Провідник і начальник поїзда розводили руками. Діти плакали,а літні люди задихалися. В потязі почалася паніка.Пасажири самі з ножами відкривали вікна. Люди молилися хоч раз доіхати додоиу.Ми написали скаргу в міністерство транспорту. Виявилося ми їхали у зимньому вагоні, і провідниця на мала прийняти його.Провідник і начальник потяга отримали догану.

Ю
Юрію

Про те, що має бути кондиціонер, дійсно ніде не написано. А от те, що має бути стандартна температура - чітко зафіксована у санітарних нормах (18-26 градусів). І у суд слід подавати за те, що вона порушена. Хоча я б спершу написав скаргу у Захист прав споживачів.

Ю
Юрій

у білеті нічого про кондиціонер не сказано. це додаткова опція, якої може і не бути. (а в Радянському союзі - і не було) УЗ зобовязується доставити вагон. і цю послугу надає. тому в суді шанси нульові

О
Олексій

Не набагато кращі умови в поїзді 013 "Харків-Ужгород". За час поїздки від Здолбунова до Мукачевого 16-го липня цього року знепритомніло 6-ро чоловік.На УЗ панує бардак Радянського Союзу.

*
***

Пане Тужанський, чи не самі’сьте їхали? :)

Д
Дмитрий

Я думаю что если пару раз их так наказать, с кондиционерами всё будет в дальнейшем ОК.

Д
Дмитрий

Сохраните билеты, подайте претензию к УЗ, а затем в суд. Как минимум вернёте стоимость билетов. Неплохо по приезду домой зафиксировать у врача ухудшение состояния здоровья, это уже повод для взыскания морального ущерба.

Читайте також