У Пряшеві молодь та пенсіонери можуть їздити автобусами цілий рік за 1 євро

7
0

Транспортна компанія словацького міста Пряшів (DPMP) розпочала продаж річних абонементів на громадський транспорт за символічну суму в 1 євро. Стосується це людей похилого віку (від 62 років) та дітей і студентів.

Пенсіонери з постійним місцем проживання в Пряшові та Люботицях можуть отримати його в магазинах DPMP. Громадський транспорт раніше вже був безкоштовним для людей старше 70 років.

У перший же день старту продажів, 2 жовтня, відбувся великий наплив бажаючих. Довгі черги людей похилого віку вишикувались перед касами з самого ранку, і спостерігалися аж до закриття. Наприклад, на вулиці Веберова в центрі міста в перший день продали 400 квитків на громадський транспорт по одному євро.

Перед магазином вишукувались 20-30-метрові черги пенсіонерів, розповів працівник міського підприємства. У Пряшеві наразі проживає більше 20 тисяч людей пенсійного віку.

За словами працівниці магазину, кількість проданих квитків для пенсіонерів може перевищувати кількість квитків, які купують діти та молодь, головним чином через те, що пенсіонери частіше користуються громадським транспортом.

Директор Інституту транспорту та економіки Ондрей Матей зазначив, що «ніщо не буває безкоштовним, і хтось має за це платити». Інститут підрахував, що громадський транспорт для дітей, молоді та людей похилого віку за євро обійдеться міському підприємству в Пряшеві від 900 тис. до 1,2 млн євро.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також