У Раду подали законопроєкт про повну заборону Московського патріархату в Україні

14
17

В Україні планують повністю заборонити діяльність Російської православної церкви. Це сприятиме захисту нацбезпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

"Метою ухвалення законопроєкту є захист нацбезпеки і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні", – мовиться у повідомленні на сайті Верховної Ради

Що передбачає законопроєкт

Усю церковну власність управління РПЦ в Україні та релігійних організацій, зокрема й Київської митрополії Української православної церкви, впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону мають інвентаризувати та націоналізувати.

Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра та інші архітектурні пам'ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні РПЦ, переходять у власність держави.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Х
Християнин

Не один Хрест поламали на церквах Закарпаття ці визволителя коцабські, правильно УПЦ МП, ПЦУ Константинопольські, Католики Ватикан, це ясно як білий день, нехай кожен гордиться сьогодні своїм путлером якого має.

ДА
До Агностик

иди за руським кораблем.

Д0
До 09 .42

вибачаюсь за помилку правильно читати Православних.

А
Агностик

Релігія - це найбільша афера людства . Якщо "вилучити" релігію , то зникне багато проблем між людьми .... Але ви це не зробите НІКОЛИ . Чому ? Ви є раби по своїй природі ....стадо ! А рабам потрібен рабовласник .

ДШ
до Шони

де ти подівся.так без тібя скучно.как там твой руцьке мір.ще надієшся на нього.дажек інтересно.ти тіпа ЧОРНОБАЇВКИ лізеш.нилізь цєлєє будішь.

Ш
Шони

Докіть не було ПЦУ то не було ворожнечі, не захоплювали храми. То яка церква розпалює ворожнечу, і кого треба закрити?

НП
Не поп

Бл...нужно было дождаться войну чтобы принять это решение... Запретить и закопать этих мракобесов нужно было давным-давно. И всех попов и служак из этих церквей отправить на стройки - отстраивать страну, разрушенную кацапами. А то они только таблички поменяют, а всё равно останутся московскими прихвостнями, и дальше будут лбы разбивать за своё московское начальство.

П
Правда

У с. Станово також міняють хрести. От тепер не один московський піп здохне.

ДУ
До Українка

У кожній службі Греко-Католики упоминають " І Всіх Вас Правосланих Християн".Пані може за це не знати.Пані або бувша комсомолка, або дешева провокаторка.Пані будьте ласкаві подивіться у ПЕРШЕ у соєй жізні хоч одну службу Греко-Католиків по онлайн.Просвітете свій розум.

ДШ
До штефана

А може ти сам од лукавого? Посол.

А
Антон

Давно потрібно це зробити підтримую.

П
Піпо

Мракобєсів на рускій корабль і в пекло!!!!!!

E
EU

super

М
Марія

У мене запитання до мера міста Мукачева Андрія Вікторовича та старости територіального округу с. Нове Давидково. По всій Україні боряться з церквами московського патріарха, в Новому Давидкові не те, що неговорять про перехід до Православної церкви України, а дальше продовжують міняти хрести на церкві. Хоча церква греко-католицька. Їх не зупиняє даже великоний піст. Я дуже Вас прошу звернути на це увагу, і зупинити хоча руйнування хрестів у такий тяжкий час. Хрести не руйнують, а ставлять і моляться за мир в Україні.

ІВ
Іван Васильович

давно пора.. в Росіі справжніх попів іще ленін із сталіним у лагерях десятками тисяч згноїли. тих што не хотіли стучати про ісповеді людий советцькій власті..А пак після , КГБ давало рости наверх лим попам у котрих под рясов пряталися їх гебешні погони. І вкраїнські попи мали слухати і підчинятися тому Московському Патрірхату при КГБ СССР а пак ФСБ Россії. А часто наші попики і самі служили за гроші вать за ідею руському ФСБ. Є такі і в Ужгороді і ще дагде..Люди знають ,котрі знають)).. Так што спустити гівно в унітаз, де му і місто..

У
Українка

Так і треба ,Україна це християнський народ ,а не православний ,а християни це католики .

.
.....штефан

заберіть лукавий вираз "Московський патріархат", яку ви самі придумали і всюди підмінюєте поняття, і залишіть правильну назву УПЦ, тоді стане все на свої місця. По аналогії ПЦУ - Константинопольська церква, бо повністю підпорядкована ВАрфоломею

Читайте також