У Рахівській громаді перейменували назви вулиць, пов'язаних з Росією

21
1

Відповідне рішення було прийняте на сесії Рахівської міської ради. Зазначається, що перейменуванню підлягали ті вулиці, назви яких були пов’язані з державою-агресором.

Нагадаємо, зміна назви вулиці не передбачає обов’язку вносити зміни в реєстрацію місця проживання, а також в документи, що засвідчують право власності на нерухомість.

Зміни будуть вноситися тоді, коли виникає безпосередня потреба (перереєстрація місця проживання особи, обмін паспорта чи зміна прізвища, оформлення спадщини, договору купівлі-продажу, дарування тощо).

Нижче перелік вулиць, які перейменували і їх нові назви:

Місто Рахів:

  • вул. Степана Бойка – вул. Подерей;
  • вул. Пушкіна – вул. Захисників України.

Село Ділове:

  • вул. Кожедуба – вул. Солован;
  • вул. Визволення – вул. Карпатської Січі;
  • вул. Борканюка – вул. Степана Бандери;
  • вул. Гагаріна – вул. Леоніда Каденюка.

Село Костилівка:

  • вул. Борканюка – вул. Героїв України.

Зазначимо, окрім вулиць пов'язаних з Росією, тут лишились радянські пам'ятники. Mukachevo.net писало про те, що міський голова Рахова відмовився демонтовувати радянський пам'ятник "Альошу".

Солдат "красної армії" та пам'ятник комуністу Борканюку стоять прямо біля міської ради.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

О
Олекса

Кожедуб І.Н. видатний пілот-винищувач. Українець з Чернігівщини. Перший у другу світову збив реактивного фашистського літака МЕ-262. Місцева влада хоча б історію почитала перш ніж щось перейменовувати. Давайте тоді і режисера та актора Бикова, який у радянські часи як міг пропагував любов до України та до української мови заборонимо. Через таку позицію тодішня влада і прибрала його.

Читайте також