У рахівському веломарафоні "Стежками опришків" братимуть участь близько 150 спортсменів

7
0

24 серпня у Рахові вдруге відбудеться наймасштабніший в Україні велосипедний гірський марафон "Стежками опришків".

На фестиваль приїде понад 150 спортсменів-аматорів з п’яти країн світу. Вони будуть змагатися в шести категоріях, на дистанціях 43 км і 78км. Маршрут заплановано схилами гірського хребта Свидовець у Карпатах, стежками, де й зараз можна віднайти сліди легендарних народних месників– опришків.

Як повідомляють організатори, мета веломарафону - це популяризація велосипедного спорту, пропаганда здорового й активного способу життя та знайомства з самобутньою гуцульською культурою. Марафон демонструє можливості розвитку туристичної та велосипедної інфраструктури у багатому на природні та історичні пам’ятки Закарпатському регіоні.

Старт учасників відбудеться о 9:00 та о 11:00 на території парку «Буркут», який знаходиться у місті Рахів. Траса “Hardcore” тривалістю 78 км, із сумарним набором висоти 2950 м, вимагатиме від учасників проявити таку ж мужність, сміливість та витривалість, як угероїв-опришків.

Дистанція “Любителі”довжиною 43км,із сумарним набором висоти 1600 м,дозволить спробувати свої сили широкому колу велоаматорів. Окремим заліком по ній проїдуть жінки.

Усі учасники та гості марафону зможуть насолодитися гуцульською гостинністю, почути унікальний звук трембіти, а також матимуть змогу поласувати традиційною стравою місцевої кухні– бограчем. Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться о 17:00 на стартовій галявині.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також