У Роберта Фіцо стріляв 71-річний письменник: Відео моменту замаху

1920
4

Словацькі ЗМІ повідомили, що у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляв 71-річний письменник Юрай Цінтула.

Як повідомляє телеканал TV Markiza, стрільцем є письменник Юрай Цінтула, який опублікував кілька поетичних збірок, а також написав твір "Послання жертви". У 2016 році він працював у приватній охоронній службі і тоді сам став жертвою нападу в торговому центрі.

Він був порівняно відомим у Словаччині, здобув кілька письменницьких нагород і з 2015 року був членом професійної асоціації. За словами Denník N, чоловік почав збирати підписи в Інтернеті вісім років тому для створення політичної партії під назвою «Hnutie proti násiliu» (Рух проти насильства) і написав:

Насильство – звичайна людська реакція як вияв громадянського невдоволення речами. Будьмо незадоволені, але не жорстокі!

Чоловік п’ять разів вистрілив у Фіцо перед громадським центром у Нітрабаньї зі зброї, яка є законним. За словами очевидців, нападник спочатку розмовляв з Фіцо, потім підійшов до нього, щоб потиснути руку, після чого пролунали постріли.

Затриманий Юрай Цинтула пояснив замах на прем'єра Словаччини не згодою з його політикою.

"Я не згоден з політикою уряду... Засоби масової інформації ліквідуються. Чому RTVS зазнає атак? Чому звільнили Мазака?", — сказав нападник.

За скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді 25 років або навіть довічного ув’язнення.

Коментарі

Ц
Циль

Так не мож(

ТС
Тот старий

А шо,фіцо за мацкалів!? Кіть ай,то дідо красавчик!!!!

НТ
но так є

навірно, хотіли зробити такі ЗМІ ги у мадярів. Бо до типирь там говорять доста правду і правильно, без аля мадярського талполизання терористу х- лу. А чоловік то сприйняв уже дууууже то до сирця. Бо на його думку любий тиск на мораль то є злочин. Тому так і зробив…. Не похристиянськи, но навірно иншак не мош. Бо плодами християнства і демократії пользувуться терористи і другі битанги. І сприймавуть то як слабкість. Тому треба инколи і силу указати….

З
Закарпатець

допіздівся...................................... так буде з кожним хто підтримує монголоякутобурятів ....слідучий????

Читайте також