У римо-католиків Закарпаття — перший Адвент до Різдва Христового

3
8

Сьогодні у римо-католиків стартує період Адвенту, який триватиме аж до католицького Різдва - 25 грудня.

Саме у цей час католицькі віряни повинні покаятися в гріхах і очиститися духовно перед Різдвом Христовим, пробачити кривдників і відпустити з серця образи.

Кожен християнин у цей період повинен задуматись про своє життя, вчинки, а також про спасіння своєї душі. 

Період Адвенту традиційно триває 4 тижні, розділений неділями - від першого до четвертого Адвенту напередодні свята. В останню неділю Адвента, 24 грудня, всі католики не їдять нічого крім куті, помазаної медом. 

5 грудня римо-католики традиційно відзначають День святого Миколая Чудотворця, у народі - Мілушал, Миколи, коли дітки отримують подарунки, а у церквах проводять святкові Літургії. 

Коментарі

Z
Zoltan

Magyarul irom, hatha a szerkesztok jobban megertik :) Nemcsak a katolikusok karacsonya, hanem a nyugati keresztenyeke/keresztyeneke. Nemcsak a katolikusok unneplik december 5-en Mikulast, hanem valamennyi nyugati keresztyen/kereszteny: reformatusok, unitariusok, baptistak, adventistak, punkosdistak stb.! Szerkeszto urak/holgyek, tessenek mar javitani. P.S.: Karpataljan minimum 3-4-szer annyi protestans el, mint romai katolikus!

С
Свуй

Ахаха зуправді! Католикы у нас векшинов мадяре. Ото бы ся они почудовали кидь бы ся дузнали, што на Сятый вичур они "кУтю" ідят)

З
Закарпатка

Традіційна кутя на Закарпатті? Візміть на роботу закарпатського журналіста, який має якесь поняття про конфесії та традиції.

Z
Zoltan

У христиан западного обряда!

P
peter

100%. реформатів забули

С
Свуй

Што лем у католику? А реформаты? Іх у нас буше ги католику.

Z
Zahidnuj

Jak zavzhdu dlja zyrnalistiv tu abo katolik abo pravoslavnuj. Neychi....

М
Михайло

День святого Миколая відзначають не 5, а 6 грудня

Читайте також