У селян Закарпаття вилучатимуть землі під заповідник

17
0

З метою стабілізації екологічної ситуації у верхів'ях басейну річки Тиси, збереження біологічного і ландшафтного різноманіття, розвитку екотуризму та підтримки традиційного господарювання у високогір'ї Українських Карпат буде розширено територію Карпатського біосферного заповідника. Відповідний Указ видав Президент України Віктор Ющенко, - повідомили mukachevo.net у прес-службі ОДА.

До його території погоджено  включення 4405,8 гектара земель дер;fdвної власності, які надаються заповіднику (в тому числі з вилученням у землекористувачів) у постійне користування, а також 3103 гектари земель державної власності, які було включено до складу Карпатського біосферного заповідника без вилучення у землекористувачів згідно з Указом Президента України від  1997 року  «Про розширення території Карпатського біосферного заповідника».

У зв’язку з  цим Кабінет Міністрів України має забезпечити внесення у шестимісячний строк у встановленому порядку змін до Положення про Карпатський біосферний заповідник.

Також Кабінету Міністрів України  слід передбачати під час доопрацювання проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та підготовки проектів законів про Державний бюджет України на наступні роки кошти, необхідні для функціонування Карпатського біосферного заповідника з урахуванням розширення його території.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також