У Сербії відкрили погруддя Тарасу Шевченку

1
2

У сербському місті Новий Сад, за участі міської влади та посла України, відкрили пам’ятник-погруддя Тарасу Шевченку. Про це повідомляє сторінка «Балканський оглядач» у фейсбуці.

Скульптуру, створену Володимиром Цисариком, подарував місцевій діаспорі Львів.

Мер Львова Андрій Садовий та офіційна делегація не змогли приїхати, враховуючи ситуацію з коронавірусом, але львівський міський голова передав своє привітання.

«Надзвичайно радий, що великий український поет, якого ми називаємо «пророком» стане ще одним символом, який пов’язує наші міста-партнери.

Впевнений, що цей подарунок від громадян Львова громадянам Нового Саду стане стимулом для реалізації корисних ініціатив між нашими містами», – зазначив Садовий у своєму привітанні.

Пам’ятник встановили на алеї Міке Антича, неподалік від університетського містечка, де знаходиться кафедра української мови.

Разом з тим, Новий Сад ініціюватиме встановлення пам’ятника Вуку Караджичу у Львові, де вже є вулиця його імені. Як зазначив мер міста Мілош Вучевич, «Це буде ще одним підтвердженням добрих відносин між нашими народами – в Нові Саді одна вулиця вже давно носить ім’я Тараса Шевченка».

Також у церемонії взяли участь представники Греко-католицької церкви, Національної ради української національної меншини, Національної ради русинської національної меншини, Союзу русинів та українців, а також кафедри української мови у Новому Саді.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

U
Ujvidek

Нові (а не "Новий") Сад - Садовий... А, ось чому він місто полюбив! Ну, якби на честь... друже Садовиј Хм, вулиця Караджича у Львові... Ще ненароком нарід подумає то "неправильного" Караджича, не снив би ся, Радована

ДР
До редакції

Молодці . Коректно подали інформацію і не змішали до купи дві різні національності : РУСИНІВ і УКРАЇНЦІВ.

Читайте також