У Шанхаї Mercedes представила новітню модель (ФОТО)

11
0

Концепт новітнього A-Klasse представлений на відкритті автосалону у Шанхаї, автомобіль не тільки уособлює майбутній молодший компакт в лінійці Mercedes, але й продовжує серйозні зміни в дизайні всього модельного ряду бренду.

Новинку розчохлив перші особи Daimler - голова автоконцерну Дітер Цетше та директор з розвитку Томас Вебер. Перед тим як зірвати чохол з машини Цетше зауважив журналістам, що сьогодні новий A-Klasse він вважає за краще розшифровувати як «Атака».

Томас Вебер  і Дітер Цетше розчохлив A-Klasse в Шанхаї

Довгий капот, присадкуватий стрункий силует - новий A-Klasse в корені відрізняється стрімкістю ліній від суто міського попередника. «Ми його прозвали згустком енергії,» - зізнається шеф-дизайнер Горден Вагенер.

В екстер'єрі звертає увагу екстравагантне виконання фальшпанелі радіатора і повітрозабірника в стилі "зоряного неба", аналогічна застосована і на кормі. Спеціальна форма дзеркал заднього виду не тільки не знижує загальне враження стрімкості, а й додає відчуття легкості.

Багато уваги приділено приладів освітлення, виконаних на основі світлодіодним техніки, особливої ??згадки варті екстравагантні колісні диски R20, які тjже надають легкість всьому силуету.

Інтер'єр дебютанта стилізований під кабіну пілота авіалайнера, тут також присутня тема "зоряного неба", але в більш м'якому виконанні в якості оббивки передній панелі та елементів дверей. Вентиляція виконує помітну роль в оформленні салону, вона представлена ??стилізованими під вихлоп реактивних двигунів дюзами, які змінюють фонову забарвлення залежно від подаваного повітря - блакитний тон при охолодному потоці і червоний в режимі прогрівання салону.

Сидіння водія і пасажирів нагадують крісла пілотів, панорамний дах піклується про достатньому освітленні салону, а спеціальне гніздо для мобільних гаджетів не тільки автоматично заряджає їх, але і синхронізує з бортовою мережею для безпроблемного виходу в інтернет і управління через великий інтерактивний дисплей з діагоналлю 17,8 см в центрі приладової дошки.

Концепт укомплектований 2-літровим чотирициліндровим мотором безпосереднього вприскування нового сімейства M270 потужністю 210 к.с. Він розміщений поперечно і передає зусилля через 7-ступеневу роботизовану КП з подвійним зчепленням на передні колеса. Динамічних характеристик концепту автовиробник не призводить, повідомляється лише, що на борту знайшли застосування самі передові системи безпеки, включаючи радарну систему попередження про небезпеку і нове покоління гальмівного асистента з функцією превентивного гальмування.

Немає ніякого сумніву, що новий A-Klasse ближче до конвеєра з'явиться і у версіях гібрид, а також чисте електрокар. Напередодні Daimler і Bosch підписали угоду про спільну розробку та виробництві силової електричної начинки для моделей Mercedes.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також