У школах Угорщини вирішили здолати рекорд Гіннеса з одночасного миття рук (ФОТО)

30
4

У школах Угорщини вирішили побити рекорд Гіннеса і перевершити шотландців. Там одночасно помили руки 3039 учнів місцевих шкіл.

Пробний крок здійснили 5 травня  - у цей день 14 тисяч 250 угорських школярів помили одночасно руки. У сусідній із Закарпаттям області Саболч-Сатмар-Берег до акції долучилося 11 шкіл та 720 учнів. Там провели спеціальний урок з особистої гігієни.

А здолати рекорд Гіннеса вирішили 15 жовтня 2016 року - у Всесвітній день миття рук. Адже брудні руки є джерелом розповсюдження інфекцій, таких захворювань як ОРВІ, грип, гепатит, пневмонія, холера тощо. Виявилося, що більшість дітей не вміє мити руки або взагалі уникає цього впродовж дня.

Насправді правильно вимити руки не так і просто. Фаівці рекомендують, аби ця процедура тривала не менше 20 секунд. Насамперед слід зняти з пальців всі предмети, руки ретельно намилити - повністю як долоні так і зап'ясті. Руки краще мити двічі і добре промити водою. Далі ретельно протерти чистим рушником.

До речі, наймаштабніша акція з миття рук відбулася у Бангладеші - там одночасно помили руки 53 000 людей. Такий крок підтримував дитячий фонд ООН-ЮНІСЕФ, адже за деякими даними у країнах Африки та Азії щодня помирає кілька тисяч дітей ві діареї. За даними організації, якби у дітей була можливість помити руки - смертність вдалося б скоротити удвічі.

Можливо варто і закарпатцям долучитися до такої корисної акції?

Коментарі

Z
Zoltan

Фаівці!

В
Велесу

Не пудріть мізки людям - "великим категоріями", які нічого окрім зубожіння та розбрату не несуть !

П
Петро

Звичайно, що потрібно долучитися до просвітницької акції наших сусідів ! Разом нас багато !

В
Велес

Ми, русини, українці та інші слов"яни, поважно ставимося до наших сусідів-угорців, зокрема до пана Орбана, що намагається відстоювати національні інтереси своєї країни у боротьбі з глобалістами. Ми також проти, породжених останніми, майданутих. Але навіщо з приводу і без нього писати про будь-які події в Угорщині? (про інших закордонних сусідів ви майже не пишете). У нас мало своїх власних тем? Невже хазяї цього сайту проти територіальної цілісності Великого Слов"янського Світу? Останній нам знадобиться. Інакше ми не виживемо.

Читайте також