У школі вивчатимуть психологію?

5
0

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оприлюднило програму курсу «Психологія» для 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів

 

Впроваджений у навчальні плани середніх загальноосвітніх закладів курс «Психологія» розрахований на 35 годин і складається із семи розділів: «Психологія пізнання й навчання», «Психологія творчості», «Психологія особистості», «Емоційно-почуттєвий світ людини», «Основи психології спілкування», «Психологія вибору професій», «Основи ділового та публічного спілкування».
 
 У рамках курсу на уроках проводитимуться діагностичні тестування для надання учням певних відомостей про власну особистість. Також програмою передбачено застосування елементів тренінгових занять,  рольових ігор та корекційні вправи для розвитку творчого потенціалу школярів.
 
 За повідомленням МОНмолодьспорту, матеріал для практичних робіт учитель психології має добирати самостійно, виходячи зі змісту навчального матеріалу. На розсуд педагогів віднесено проведення практичних робіт у якості домашніх завдань.
 
 Оцінки з психології одинадцятикласникам виставлятимуть за засвоєння теоретичних знань та практичне застосування набутих умінь.
 
Під час цьогорічної вступної кампанії напрямок «психологія» виявився найпопулярнішим серед абітурієнтів у низці українських ВНЗ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також