У Швейцарії шукають місто-побратим для Тячева

11
0

Минулого тижня на Тячівщині відбулась зустріч з делегацією із Швейцарії, яка приїхала на відзначення 5 –ої річниці соціального Центру «Парасолька».

Насамперед з української сторони прозвучали розповіді  про наш район, його особливості та суспільно - політичну ситуацію на сьогоднішній час. Візитери уважно слухали та навіть занотовували цікаві факти із життєдіяльності Тячівщини. 

Швейцарським волонтерам було висловлено подаку за благодійну діяльність, яку вони проводять на Україні і зокрема в Тячеві. Адже проект «Парасолька» став можливим завдяки швейцарським меценатам, і зокрема засновнику фонду «Парасолька» Моніці Фішер, які зібрали кошти для його втілення.

В результаті чого 25 вихованців з Вільшанського інтернату для дітей з психічними та фізичними вадами отримали нову домівку в Тячеві. Цей заклад став для молодих людей альтернативою психоневрологічному диспансерові, куди після досягнення певного віку переводяться випускники інтернату.

Там фактично особистість не мала б розвитку і в перспективі – жодних шансів інтеграції у суспільство. А тут, за 5 років існування закладу вихованці демонструють колосальні уміння в різних напрямках як творчої так і виробничої діяльності. 

Швейцарським друзям було запропоновано виступити ініціаторами для пошуку в Швейцарії міста-побратима для Тячева. На що закордонні гості погодились і вже по приїзді додому займуться даними питанням, пише прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також