У сільській школі на Закарпатті планують становити "золоті" унітази? (ВІДЕО)

15
6

"Золотий" туалет! На Закарпатті обласні чиновники виділили на будівництво вбиральні в простій сільській школі 750 тисяч гривень! Чи будуть у ньому золоті унітази?

Це дорога в село Яблунівка. Яма на ямі. Рейсові автобуси сюди не ходять. А ще в селі немає дитсадка - його будують ось уже десять років, але грошей в обласному бюджеті весь час не вистачає. І ось - атракціон небаченої щедрості: чиновники знайшли сімсот п'ятьдесят тисяч гривень на ... туалет для школи, пише Марина Коваль, Подробности.

"Повинен бути золотий, як у Януковича золоті батони", - кажуть у селі.

Зараз шкільний туалет на вулиці. Він у непоганому стані, але не опалюється, а ще тут немає проточної води. І йти до нього треба через весь двір - і в дощ, і в сніг.

"У нашому туалеті руки неможливо помити, нічого, взагалі".

"Не дуже хороший, ми хочемо іншої туалет", - говорять діти.

Новий туалет - за планом - буде всередині будівлі.

"Ось тут буде побудована стіна, клас буде відокремлене. Вхід тут буде замість цього вікна".

Директор школи хвалиться: у новій вбиральні на п'ятдесят два квадрати обладнають вісім кабінок. Фундамент і стіни вже зведені - обійшлися у вісімдесят тисяч гривень. Ще треба побудувати нову каналізацію і підвести воду. Те, що звичайна вбиральня коштуватиме майже мільйон - чиновників не бентежить.

"Ціни не я придумав, це проект пройшов експертизу, державну експертизу. Для всіх дітей - чи це садки, або це школи - повинні бути створені комфортні сухі умови", - говорить Олександр Липчей, голова Хустської райради.

Чиновник з готовністю демонструє документацію. Каже, її розробили і затвердили попередники - ще в 2013 році. На два невеликих вікна та двері - в кошторисі закладено сорок п'ять тисяч гривень. А за один квадрат плитки з установкою - п'ятсот сімдесят гривень. Ми зайшли в перший-ліпший магазин сантехніки. І ось які ціни тут.

"Ось 600 до 700 гривень можна купити нормальний унітаз. 80-90 гривень нормальна керамічна плитка. У Львові є знайомі, які покривають туалет 24 каратним золотом. Будь ласка, буде унітаз за 760 000 гривень, покритий золотом!", - Сказали в магазині.

Після приїзду нашої знімальної групи в Яблунівці, переймаються батьки учнів - не згорнуть чи взагалі чиновники програму будівництва туалету? А діти, як і раніше, по нужді будуть бігати на вулицю.

Відеосюжет на відео з 40:21:

Коментарі

М
Мама

Кожну копійчину хочуть відмити собі яниковобалоговята! А те,що дітям самі батьки туалет построїли і те, що ніколи не бачити їм і в очі ніяких унітазів, одні надії- про це ніхто не думає! Ви знаєте,що ми, батьки яблунівських дітей, чули про туалет за 80 тисяч гривень?Звісно, що ми раділи з цього приводу. Невже на наше нещасне село без газу, дитсадка, спортзала, робочих місць, з ямистою дорогою... Невже на нас хоч разочок звернули увагу??? Ні!!! Всім наплювати!!! Гроші, бабло, зелень, капуста і бла-бла. Одне у вас у голові! А точніше два: влада і піар!!! На всьому! Дякуємо вам, шановні чиновники, дякуємо вам, любі журналісти! Ви всі трохи попіаритесь, поскандалите, а ми,як собі жили-відкинуті від цивілізації, під владою мадярського Вишкова-так і будемо потрохи і далі існувати. І відправляти наших чоловіків у Чехію і Росію, а дітей вчитемемо любові до нашої неньки Батьківщини. А телевізори у нас, слава Богу, є, і ми своїм дітям покажемо: як той заповітний унітаз виглядає!

Є
Єва

вони вирізали все те що говорили вчителі і батики.

Е
Еколог

тоха 750 000 то лем 30 000 $ нихрена у тебе не получиться друже , можеш мені повірити , і це без бюрократії державної , а тут ще й цілий апарат дармоїдів кормити треба

А
Антон

Я собі хижу на 80 квадратів за 750 тис построю, з туалетами, комунакаціями і отдєлкою, може і на меблі даякі хватить...

*
***

блін пів години писав пояснюючий коментар , а сайт не пропустив , киселёвщина плять

Я
Яник

Але, то Янукович буде новим директором цієї школи. Ось і облаштовує собі місце. Мабуть ім'я поміняє на Яник Ковач))

Читайте також