У скільки обійдеться "Олів’є" в сезоні 2018-2019. Та кілька рецептів інших салатів (ЦІНИ, РЕЦЕПТ)

10
0

Щороку на столах українців серед святкових страв почесне місце займає салат «Олів’є». Звідки взявся улюблений салат та в яку копійку він обійдеться в цьому сезоні дослідило Mukachevo.net.

Традиційний улюблений салат вигадав Люсьєн Олів’є. За однією з легенд до французького кухаря зненацька застали гості, а той не розгубився та приготував салат з усього, що знайшов на кухні. В старовинному рецепті продукти набагато дорожчі та більш вишукані. Рябчики, телячий язик, желе з бульйону та куріпки. Пізніше, інгредієнти салату замінили на дешеві, а тому страва стала доступна і улюблена багатьма.

Сучасний «Олів’є» складається з : вареної ковбаси, курячих яєць, картоплі, горошку, огірків, спецій та майонезу. Існує багато різновидів салату. Хтось додає до нього цибулю та моркву, інші ковбасу замінили курячим філе, а деякі замість квашених огірочків додає свіжі. Ми дізнались у скільки обійдеться традиційний салат на 4 порції.

Картопля – 4 штуки, обійдеться у 8 гривень. 500 грам вареної ковбаси коштує 80 гривень. 4 курячі яйця можна придбати за 10 гривень. Солені, або мариновані огірочки – 30 гривень за банку 300 гр. банка зеленого горошку в середньому коштує 30 гривень. І майонез – 22 гривні за невелику упаковку. Все разом обійдеться у 180 гривень на 4-5 порцій. Рецепт приготування салату Олів’є дуже простий – картоплю та яйця відварити. Все нарізати кубиками, перемішати та заправити майонезом.

Якщо ж ви хочете урізноманітнити свій святковий стіл, ми підготували кілька рецептів інших смачних та бюджетних салатів.

Салат «Хвилинка»

Інгредієнти: томати, сухарики, листя салату, куряче філе, спеції, часник, майонез.

Приготування: Сир натерти, томати нарізати, філе відварити та нарізати сухарики придбати готові, або обжарити кубики хліба. Додати спеції, заправити майонезом.

Салат «крабовий»

Інгредієнти: крабові палички, кукурудза консервована, сир, майонез, спеції.

Приготування: Яйця відварити та нарізати, крабові палички також нарізати, додати кукурудзу, сир натерти, все перемішати та заправити майонезом.

Салат зі шпротів

Інгредієнти: шпроти консервовані, квасоля консервована, сир, кукурудза, часник, спеції.

Приготування: квасолю, кукурудзу та нарізаний сир перемішати, шпроти роздавити вилкою та додати до маси. Сюди ж додати часник та спеції.

Смачного.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також