У Словаччині під час будівництва індустріального парку зробили унікальне відкриття періоду римської доби (ФОТО)

25
0

У землі був прихований великий сюрприз, який відкрило лише будівництво індустріального парку - виявили унікальні печі на півдні Словаччини у районі міста Рімавська Собота.

Археологічні дослідження, які проводяться на місці будівництва державного індустріального парку, принесли кілька видатних відкриттів і дивовижних знахідок. Фахівці кажуть про унікальні горни для переробки руди періоду римської доби, тобто перших століть нашої ери, а також інші знахідки. Проте це ще далеко не все.

Окрім цього було виявлено залишки середньовічного поселення 11-13 століть.

«Археологам вдалося дослідити понад 150 об’єктів, ями-сховища, колодязі і, ймовірно, земляну хату (закопане в землю житло). Це перше систематично досліджене поселення згаданого періоду в південній частині центральної Словаччини», – повідомили на офіційному веб-сайті управління пам’яток Словаччини.

Науковці припускають, що у випадку археологічної пам’ятки йдеться про середньовічне поселення Клячани. Єдиною письмовою згадкою про них є документ 1557 року, в якому поселення згадується як зникле. Його загибель, очевидно, була пов’язана з турецькими набігами.

Однак найбільш унікальною знахідкою є технологічне обладнання (печі) для переробки руди римської епохи та пов'язані з ними знахідки. Це перше систематично досліджене поселення римської епохи в південній частині центральної Словаччини. Результати археологічних досліджень будуть експертно та систематично опрацьовані, а потім представлені широкому загалу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також