У Словаччині ромські діти обстрілюють автомобілі камінням - поліція нічого не може зробити (ФОТО)

17
9

У східній Словаччині все частіше водії жаліються, що потрапляють під "обстріл" на дорогах у так званих проблемних районах, де проживає переважно ромське населення.

В автомобілі, які рухаються по трасі, летять каміння, скляні пляшки або шматки деревини. Подібні випадки фіксувалися і раніше. Зафіксовані й значні збитки, але поліція нічого не може зробити з порушниками - адже це, в основному, неповнолітні.

Випадки пошкодження транспортних засобів зазвичай трапляються на околицях деяких міст і сіл, до складу яких входять незаконні ромські поселення. Винуватцями таких вчинків є переважно діти, які не перебувають під наглядом дорослих.


Повідомлення про новий такий випадок з'явився минулого тижня в соцмережі. Один із кошицьких водіїв попередив інших про небезпеку біля Луніка IX - відомого ромського поселення. Там діти кидали пляшки в транспортні засоби, що проїжджали на дорозі.

Один із водіїв прямував із родиною на дачу у селі Порач і розповів як потрапив під "обстріл".

«Я їхав на швидкості приблизно 50 кілометрів на годину, раптово кілька дітей вискочили перед моєю машиною і намагалися її зупинити, розмахуючи руками. Я пригальмував і намагався їх об'їхати, аби уникнути зіткнення. Мені це вдалося, але потім діти почали жбурляти в нас камінням», – розповів Марек Гура

Місцеві діти закидали камінням дві машини, які отримали пошкодження, зокрема і лобового скла.

Мер містечка Рудняни каже, що там час від часу трапляються «закидання камінням» автомобілів, дещо частіше у святкові та вихідні дні.

«Поки діти ходять до школи і мають інші інтереси, такі випадки трапляються рідко, а зараз під час канікул все вийшло з-під контролю», – зізнався Растислав Нойвірт. Він також каже, що винні у всьому безвідповідальні батьки, які не слідкують за своїми дітьми. А стягнути з них компенсацію за пошкодження практично неможливо - вони ніде офіційно не працюють, отже не мають офіційних доходів. Аби якось захистити водіїв було вирішено залучити волонтерів, які б патрулювали проблемні ділянки - шість волонтерів з одного боку села і ще п'ятьох з іншого боку на 10 годин в день. Це молоді хлопці з цих населених пунктів.

Поліція не хоче розслідувати ці випадки, адже мешканці ромських поселень занадто агресивні та небезпечні. Тому просто радять водіям намагатися уникнути доріг біля цих поселень та бути обережними.

Але часом встановити зловмисників таки вдається. У червні в Руднянах було притягнуто до відповідальності 15-річного підлітка, який розбив каменем вікно в приміському автобусі, що проїжджав повз. Шестикласник Ян та його батьки мають відшкодувати збитки транспортній компанії Eurobus у розмірі 2000 євро.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

WP
white power

ну не треба їм давати соцдопомогу і обмежити народжуваність, иншак біда

О
Омон

Роту омона завести у табор...годину по....ити ги псів...будуть як шовкові

М
Марина

На тих циганів закони неє ??

К
Коментар

Толерантність, ще ніде до добра не приводила! Потрібно робити висновки.

Н
Нео

Циган не іде воювати чи робити - циган іде красти і брехати.

К
Клипуш

Тупо ржач з куколдику словацьких

Ж
Жона

Цигани - це головна біль не лиш Словакії. Це нелюди якісь. Нич лем ламати і нищити. Красти і обманювати

Т
тоже

У Мукачеві тоже так буде, кучі сміття, наркотики ,розбої коні сруть під вікнами і все ок

З
Зіна

Словацькі цигани ядовитіші чим наші

Читайте також