У Словаччині закривається єдина українська газета

16
0

У Пряшеві (Словаччина) єдина українська газета «Нове життя» змушена тимчасово припинити регулярну видачу через відсутність фінансування.

15 липня вийшов черговий номер, в якому і розміщено відповідне оголошення редакцію.

«Впритул дійшовши до свого 60-річчя, газету «Нове життя» спіткало чергове випробування: з грантових фондів заступника голови уряду Словацької Республіки, до компетенції якого тепер входять справи нацменшин, для її видачі у 2011 році за загадкових причин було виділено в два рази менше грошей в порівнянні з минулим і попередніми роками.

«Редакція і видавець - Союз русинів-українців Словаччини - надзвичайно стурбовані таким фактом і не бачать гарантії, що вдасться видавати газету регулярно і в другому півріччі 2011 року. У зв'язку з цим Центральна рада СРУСР звернувся з відповідним листом до компетентних інстанції, щоб вирішити справу видачі єдиною української газети в Словацькій Республіці - тижневика «Нове життя». За рішенням Центральної ради СРУСР цим номером редакція переходить на вимушений режим і тимчасово припиняє регулярну видачу газети », - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в редакції газети, якщо в найближчому майбутньому видавцеві вдасться знайти відповідні кошти, видача газети буде відновлена.

Довідка: на Пряшівщині українською мовою виходить три видання: газета «Нове життя», орган «Союзу русинів-українців СР», літературно-мистецький та публіцистичний журнал «Дукля», орган «Союзу українських письменників Словаччини» та дитячий журнал « Веселка ».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також