У словацькому Свиднику пошкоджено черговий радянський пам’ятник - підозрюють місцевих (ФОТО)

17
2

Словацька поліція з’ясовує обставини пошкодження меморіалу радянської армії у Свиднику.

За попередньою інформацією, у ніч з вівторка на середу невідомий пошкодив пам’ятник, який знаходиться на території військового музею у Свиднику.

«На пам’ятнику нанесено фарбу синьо-жовтого кольору, а червоним розмальована статуя солдата. Справу розслідує відділ кримінальної міліції м. Свидник», – повідомили у поліції.

Це не перший подібний випадок у Словаччині після вторгнення російських військ в Україну .

Наприкінці лютого пам’ятник радянській армії в Кошицях також трохи змінив свій вигляд - його частини були пофарбовані жовтим і синім кольором.

Правоохоронці затримали зловмисника біля універмагу «Урбан». Про його мотиви не повідомляється.

Шість днів тому хтось також розмалював військовий меморіал Славіна в Братиславі.

Нагадаємо, що у Карпато-Дуклянській операції під час Другої світової війни брали участь і чимало закарпатців, які воювали у бригаді Людвіка Свободи.

Раніше тисячі туристів та відвідувачів приїжджали у так звану "Долину смерті", де велися жорстокі бої з німецькими фашистами в районі словацького Свидника. Всього понад 11 000 солдат загинули в районі Долини смерті під час боїв.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

І
Історик

Не "німецькі фашисти" (йолопе) , а НАЦИСТИ . Воювали в бригаді Свободи , вимушені політв'язні і економічні в'язні (так звані розкуркулені ) із території Подкарпатської Русі , що хотіли ВИЖИТИ .

НД
ни дуже розумно

ото ни ЛЁНИН.Вічна пам"ять воякам любої національності. які боролися із ГІТЛЕРОВСЬКИМИ ФАШИСТАМИ.Но нерви здавуть у многих из за МОСКОВСЬКИХ РАШИСТІВ.

Читайте також