У словацькому Требішові відбулися перші бойові стрільби з німецьких танків Leopard (ФОТО)

11
0

Бійці танкового батальйону у Требішові (Словаччина) провели перші бойові стрільби з танків Leopard 2A4.

Таким чином, вони завершили восьмитижневий курс, під час якого їх перенавчали словацьких військових під керівництвом інструкторів зі збройних сил Німеччини. Про це повідомили у відділі комунікацій Міністерства оборони Словацької Республіки.

Словаччина отримала від Німеччини новітні танки на заміну переданим Україні 30 бойовим машинам піхоти (БМП-1). 30 словацьких бойових машин піхоти БМП-1 було передано Україні на підставі угоди з Німеччиною.

«Навчання, що тривають, безсумнівно, створять необхідні передумови для подальшого професійного зростання танкістів. Танки «Леопард» доповнять танковий батальйон у Требішові, боєздатність важкої механізованої бригади, а отже й обороноздатність Словаччини», — заявив міністр оборони Словаччини Мартін Скленар.

Бійці знайомилися з теорією обслуговування та догляду за технікою, а також вправляються в управлінні системою озброєння танка Leopard 2A4. Також вони мають набути практичних навичок та перейняти досвід у німецьких танкістів.

За словами військовослужбовців 4-ї танкової роти Требішовського танкового батальйону, виконання стрільбових завдань було дещо важчим порівняно з танком Т-72.

«Стрільба велася, наприклад, навіть заднім ходом і переважно по рухомих цілях. Основними перевагами танків «Леопард» є, наприклад, системи управління вогнем, що забезпечують ведення вогню, а також ідеальний огляд обстановки на полі бою», – пояснили у відомстві.

Збройні сили Словаччини наразі отримали три танки Leopard, решта дванадцять одиниць будуть поставлені до кінця року. Усі вони перед передачею проходять комплексний ремонт у Rheinmetall Landsysteme GmbH.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також