У смт. Кольчино, що під Мукачевом, потік води з брилами льоду ледь не зніс ціле подвір’я (ФОТО, ВІДЕО)

12
4

Помешкання на вулиці Фрідєшівська прийняло на себе основний удар потоку з річки Визниця, яка вийшла з берегів у районі кленовецького мосту через крижаний затор.

Кадри з цього подвір’я ще в п’ятницю, 3 лютого облетіли чи не усі сайти країни, адже вони нагадують радше кадри з стрічки «Післязавтра», ніж наслідки негоди у закарпатському селі.

Ми побували на місці подій та переконалися на власні очі, наскільки шокуючими є наслідки, а також, що дивом вдалося уникнути трагедії.

Як розповіли місцеві, ще звечора четверга, 2 лютого вони помітили, що головною вулицею смт. Кольчино з боку кленовецького мосту почала йти вода, нагадуючи потічок. Так, на жаль, буває часто, коли йдуть дощі та річка Визниця дещо виходить з берегів. Однак, під ранок селом уже почав йти майже метровий потік води з брилами льоду.

Подвір’я пана Степана опинилося першим на шляху потужного потоку, який зрештою зруйнував одну з будівель на подвір’ї – хлів. Втратили господарі й весь урожай у коморі та худобу в прибудові, яка буквально втопилася. У дворі вода була заввишки півтора метри. Потік залишив по собі величезні брили льоду. Будинок, в якому власне мешкає родина пана Степана також підтоплений, і селяни з жахом очікують морозів, які синоптики прогнозують вже з наступного тижня.

Як розповідають місцеві, вони самотужки взялися розблоковувати річку в районі мосту, стомившись кликати на допомогу місцеву владу та руятувальників.

Остаточно розблокувати прохід річки Визниця в цьому місці вдалося у п'ятницю ввечері, 3 лютого, коли було застосовано вибухівку.

Коментарі

Р
робот

до Барви , то є компетенція держуправління водним господарством , не перекладуйте з хворої голови на здорову

Л
Л.М.

Кум давай уже

Б
Барва

Треба було перед тим як почав падати дощ, прочистити канал,а вдоль села прокопати канал куда би могла плити вода, це мав зробити сiльский голова, а не потiм думати що робити з кригами, коли вже бiду зробила.

Z
Zzzzz

Треба мусор не в огороді зсипати . Для того є відповідні служби які за 20 гривень приїдуть й вивезуть в відповідне місце ( AVE ).

Читайте також