У Солотвино є загроза землетрусу

5
0

через недофінансування

Цьогоріч державна Комплексна програма протипаводкових заходів у басейні ріки Тиса на 2006-2015 роки фінансується вкрай погано. Із передбачених програмою 214 млн грн у бюджеті погоджено тільки 37,2 млн грн. Про це розповів на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань реалізації Ініціатив у Києві голова Закарпатської облради М. Кічковський, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Закарпатської облради.



На здійснення спільного проекту в рамках програми сусідства Угорщина-Словаччина-Україна `Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса` бюджетом України на 2009 рік також не виділено жодної гривні.



`Не виділено коштів на реалізацію програми протизсувних заходів, - повідомив голова облради. - І це тоді, коли у ряді місць склалася надзвичайно загрозлива для безпеки людей ситуація. Це, перш за все, у селищі Солотвино, де в разі продовження неконтрольованого розвитку карстових процесів є реальна загроза локального землетрусу техногенного походження`.



`Закарпатці залишаються практично один на один зі своєю проблемою, без реальної допомоги з боку уряду. Досі Кабінет міністрів України, від рішень якого саме залежить подальша доля Солотвина, продовжує зберігати мовчання, переадресовуючи наше звернення підлеглим відомствам, які не в змозі самостійно вирішити це питання`, зауважив М. Кічковський.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також