У США хлопчика відібрали у батьків через зайві кілограми

5
0

Третьокласник важить близько 80 кілограмів.

 

У Клівленді восьмирічного американця, який страждає від надмірної ваги, забрали з сім'ї, оскільки, на думку соціальних працівників, мати хлопчика робила недостатньо для боротьби з ожирінням свого сина.
 
Третьокласник, якого відправили у соціальний центр близько тижня тому, важить приблизно 80 кілограмів.
 
Як зазначили представники соціальної служби, через ожиріння у нього найближчим часом можуть розвинутися діабет і гіпертонічні захворювання.
 
Зазначається, що перш ніж отримати судовий ордер на те, щоб забрати дитину з родини, соціальні працівники протягом року стежили за діями його матері і неодноразово викривали її у зневазі до рекомендацій лікарів, які допомогли б знизити вагу хлопчика.
 
Соціальні працівники також дійшли висновку, що надмірна вага дитини, незважаючи на те, що його батьки також страждають від ожиріння, пов'язана, в основному, не зі спадковістю, а із впливом середовища.
 
Одним з аргументів на підтримку цього став, зокрема, факт наявності у третьокласника худого 16-річного брата.
 
Як зазначається, це перший випадок в окрузі, коли дитину забрали у батьків через проблеми із зайвою вагою.
 
Адвокати матері хлопчика, в свою чергу, заявили, що працівники соціальної служби перевищили свої повноваження.
 
За даними американського Центру з контролю і запобігання хвороб, близько 17% дітей і підлітків у віці до 19 років у США страждають від надмірної ваги. Частка гладких людей серед дорослих американців досягає 33 відсотків.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також