У США зробили перше щеплення від коронавірусу вакциною від Pfizer

17
0

Про це у Twitter заявив президент США Дональд Трамп.

14 грудня у США зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною від компаній Pfizer і BioNTech.

«Перша введена вакцина. Вітаємо США! Вітаємо СВІТ!», ? написав Дональд Трамп у Twitter.

Регулятор США дозволив вакцинувати цим препаратом людей від 16 років. В управлінні зазначали, що ретельно перевірили безпеку, ефективність і якість препарату, тому «відомі та потенційні переваги вакцини перевищують її відомі та потенційні ризики».

Трамп заявляв, що з Pfizer укладена угода на постачання 100 мільйонів доз вакцини з можливістю закупити додаткові 500 мільйонів.

Як пише NYT, упродовж тижня США отримають перші 2,9 мільйона доз препарату. Перші щеплення робитимуть медикам і мешканцям будинків для літніх людей. До кінця грудня Pfizer надішле Сполученим Штатам 6,4 мільйона доз — цього вистачить трохи більше ніж на три мільйони громадян.

Варто зазначити, що FDA схвалило вакцину після гнівних дописів Трампа та його представників у п'ятницю, 11 грудня. Журналісти повідомляли, що керівник апарату Білого дому Марк Медоус начебто змушував очільника управління Стівена Гана подати заяву про відставку, якщо він не схвалить вакцину до кінця дня. Та сам Ган заперечував, що йому дзвонив представник Трампа.

США стали шостою країною, яка схвалила цей препарат. Окрім них вакцину від Pfizer і BioNTech схвалили Велика Британія, Канада, Бахрейн, Саудівська Аравія, Мексика та Сінгапур.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також