У сусідній із Закарпаттям області Угорщини влітку з'являться позначки "Тут розмовляють й українською"

11
2

Влітку цього року у сусідній області Угорщини на багатьох туристичних об'єктах мають з'явитися позначки "Тут розмовляють й українською". Це має полегшити життя як для місцевих українців, так і для гостей, туристів з України.

Така ініціатива є логічним продовженням проекту, що триває з 2013 року на Закарпатті під назвою «Тут Угорською Також» (IMI: Itt Magyarul Is) з метою посилити використання та розповсюдження угорської мовив регіоні. Про це повідомила громадська організація «Pro Cultura Subcarpathica».

Сайт проекту для українців вже перебуває на етапі розробки. Перші наклейки на дверях організацій, закладів і магазинів, де персонал володіє українською  організатори планують розмістити в сусідній угорській області протягом літа цього року.

Акцію проводять за підтримки Іштвана Грежі, уповноваженого комісара уряду Угорщини з питань координування співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю та Закарпаттям.

Нагадаємо, що нещодавно у Виноградові на державних установах з'явилися наліпки «Тут розмовляють також і угорською». Ініціатива стартувала ще у 2013 році з Берегова.

Коментарі

М
Містний

Українцю ти нерозумієш у нас звязки давні і з мадярами з словаками з румунами і нікуда вони не дінуться вони і дальше будуть розвиватися -бо исе ЗАКАРПАТТЯЧКО

У
Українець

Яка нісенітниця, країна розвалюється а депутати цілують дупи мадярам, це не Україна а а якесь казкове місце де люди готові собі самі рити яму, і з посмішкою на лиці, тому що це євопа хехе

Читайте також