У сусідньому Кошицькому краї бракує лікарів: чекають спеціалістів з України

11
14

У кількох регіонах Кошицького самоврядного регіону ситуація з нестачею лікарів-спеціалістів стає критичною.

За останні шість місяців у Кошице, Требішові, Міхаловце 12 лікарів, які надають швидку медичну допомогу припинили свою діяльність. Двоє з них померли. Деяким досі не знайшли заміну.

На проблему звернула увагу навіть депутат Європарламенту та лікар Івета Фулкова під час засідання регіонального депутатського корпусу.

«Нам конче не вистачає лікарів-спеціалістів. Наприклад, у нас в області немає жодного дитячого невролога. Деякі лікарі вже пенсійного віку. Нам потрібно знати, що чекає нас в найближчі роки", - зазначила депутатка.

У Словаччині, у зв'язку з пандемією коронавірусу, вже спростили офіційне працевлаштування лікарів із-за кордону. В тому числі, з України.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д1
До 14:19

Приємно , коли "тебе" (тобто МЕНЕ) виокремили з поміж інших дописувачів . Що поробиш ?! Інтелект , він і Африці інтелект . Благодарю , боте ....

Д"
До "ге" 13:06

Інфраструктура лікарень і взагалі всіх МЕДЗАКЛАДІВ СЛОВАЧЧИНИ на такому рівні в оснащенні і комфортності лікування , що порівнювати ЇХНЄ з українським , на жаль не приходиться . По ТБ і ЗМІ одне , а в наявності .....заробітні плати за грудень 2020 року ще не виплачені по Україні. Але це не скажуть ті , кому нікуди податися . Тому і мовчать . Сердито і по-партизанськи ....

ДА
До Айболіта

Від вакцинації ще не помер жодний !!! А не вакциновані , та й ти з ними , помалу здохнете .... випадково так ! Мелеш дурницю , мабуть неграмотний , як і батьки твої !?

А
Айболіт

Лікарі закінчились по причині вакцінації - повиздихали. А ті що відмовились колоти собі отруту - вже не працюють.

Ж
Женя

Вже давно виїхали серйозні. Пенсіонерів досвідчених повиганяли. Залишилась одна неуч, батки платили за екзамени, яка вбиває на дорозі людей на машині (Палажка якась і інші). Стид і позор рекламує воно себе у мережах.

Д1
до 11:38 і 11:41

Менджуле, Caps Lock заїдає?

Р
ромаріо

Все іде по плану: оп..здюляцію медведчуцького ботолайна вже не спинити.

Г
Ге

Якшо б Україна була зацікавлена у дружніх відносинах з сумідами - то можна було б прийняти словацьких важкохворих пацієнтів у закарпатські лікарні. У Словаччині недолуга система охорони здоров'я - там людину ушпиталюють тільки коли вона помирає.

Р
ромаріо

Все іде по плану: депопуляцію України вже не спинити.

ДІ
До Івана 10:50

А він не наш , не із ЗАКАРПАТТЯ. Бо мав би знати , що бесіда у нас і у Східній частині СЛОВАЧЧИНИ , практично , така сама ~ русинська використовується повсюдно . Тому не треба вводити в оману наших земляків.

ДІ
До Івана

Не даремно назвали тебе Іваном ..... КОШІЦЕ настільки гарне і охайне , інфраструктурне і інвестиційне місто , що тебе б "виплюнуло" , як використану жуйку .... Львів не є таким комфортним , як КОШІЦЕ . А пишеш таку нісенітницю у зв'язку з розумовою відсталістю чи якийсь інший інтерес (аж два дописи наперегін) ? ..... вперед , ОЛІГОФРЕНЕ , строчи висери !

І
Іван

Їдьте будете ги пси там сидіти но зато зп файна буде а словом перекинутись навідь небуде з ким!

ГН
гудбічко нам заграй

Правильно. На Закарпаттьови чилядь майже ушитка здорова і дохтору не дуже й треба, байдики б'ють. До тОго, сОвдруги!

І
Іван

А де вони? Всі в Аустрї чи німечинні бо в обоссаних цигансько мадярьських кошицах ні один поважаючий лікарь нехоче жити?!

Читайте також