У Сваляві проводять профорієнтаційні уроки

5
0

Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Свалявського районного центру зайнятості Т. В. Барта у Свалявській ЗОШ № 4 провела профорієнтаційний урок з учнівською молоддю на тему: «Моє життя – мій професійний вибір».

 

Окрім 12 учнів 9-го класу, учасниками профорієнтаційної зустрічі був класний керівник та директор школи. Усіх об′єднувала одна спільна турбота – підготувати випускників до свідомого вибору майбутньої професії. Адже їм потрібно обрати своє майбутнє, в якому важливе місце належить саме професії.
 
Під час профорієнтаційного уроку випускникам було розкрито поняття «ринок праці», «попит і пропозиція». Захід передбачав ознайомлення школярів зі світом професії, формування пізнавального інтересу та практичних навичок здобуття важливої для них інформації, що допоможе у майбутньому знайти фах.
 
Відбулася дискусія про основні правила вибору професії. Спеціаліст центру зайнятості розглянула складові професійного плану, що засвідчує готовність випускника до визначеного свого майбутнього фаху.
 
Родзинкою зустрічі було вручення дев′ятикласникам профорієнтаційних щоденників, у яких є цікаві завдання, тести, змістовні матеріали про світ професій.
 
Для ефективного проведення заходу Т. В. Барта застосувала сучасні інтерактивні методи: міні-лекцію «На порозі вибору», групову дискусію «Ким бути?», самостійну роботу по заповненню щоденника. Одним словом, кожен учасник міг проявити свою активність та ініціативність, дізнатися більше про світ професій, зробити ще один крок до самопізнання й обрання майбутньої професійної діяльності.
 
На завершення заходу спеціаліст центру зайнятості провела з учнями відкритий діалог, під час якого учні поділилися враженнями та побажаннями. Роздано інформаційно-роз′яснювальні матеріали, які допоможуть випускникам зорієнтуватися у великій кількості професій на ринку праці та вибрати саме свою. Для кожного з учасників заходів було важливо дізнатися про стан і потреби місцевого ринку праці, перспективні підприємства, зміст сучасних актуальних професій.
 
Почуте, як стверджує директор школи, у майбутньому допоможе багатьом з них знайти «свою» професію, повніше розкрити і використати духовний, творчий та інтелектуальний потенціал.
 
Наприкінці зустрічі працівник служби зайнятості відповіла на численні запитання присутніх.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також