У світі створили мініатюрні чіпи пам'яті (ФОТО)

11
0

Компанія IM Flash Technologies, яка є спільним підприємством Intel і Micron, оголосила про розробку мікрочіпів флеш-пам'яті NAND нового покоління.

 

Як стверджують представники компанії, це перші в світі NAND-чіпи ємністю 128 Гбіт. Завдяки розробці, яка у цих пристроях, можна легко створювати мініатюрні мікросхеми флеш-пам'яті. Розмір такої мікросхеми можна порівняти з розміром нігтя.
 
Вироби забезпечують швидкість до 333 млн пересилань в секунду. При об'єднанні восьми подібних чіпів можна виготовити терабітний модуль. Розробники вважають, що за допомогою нових чіпів можна буде створювати 2,5-дюймові твердотільні диски ємністю до 2 Тб, та накопичувачі для мобільних пристроїв об'ємом 1 Тб.
 
Перші серійні зразки NAND-чипів ємністю 128 Гбіт будуть вироблені в січні наступного року, а в масове виробництво їх планується запустити в першій половині 2012-року. Компанія IM Flash Technologies вже почала серійне виробництво 20-нанометрових чіпів NAND ємністю 64 Гбіт, які будуть затребувані виробниками планшетів, смартфонів, SSD-дисків і пр.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також