У Тереблі ризикують не встигнути до приїзду Януковича (ФОТО)

17
1

У третій декаді жовтня на Тячівщині очікують на візит Президента України Віктора Януковича.

За попередніми даними, Президент приїде 24 жовтня. Ключовою складовою візиту має стати відкриття житлового кварталу у селі Теребля для переселенців із Солотвина.  Про це повідомляв Наталія Маджара Tyachiv.com.ua, а зараз цю інформацію підтверджує і керівництво Тячівського району.

За два тижні до цього ми вирішили навідатись до Тереблі, щоб на власні очі подивитись, як просувається будівництво.

Для початку зайшли до одного з багатоквартирних будинків. Старший бригадир Михайло розповів, що за кожним будинком закріплено 7 робочих. Працюють з 7 ранку до сутінок. Сам, як розповідає, на роботу приїздить на власному авто з Сокирниці, на Хустщині.

- Реально у цьому будинку ми виконали робіт відсотків на сімдесят, – каже чоловік.

У кімнатах на другому поверсі встановлено електрообігрівачі, у ванних кімнатах є навіть сушки для рушників. А в кухні – електроплита та умивальник, але ще не підключені. На першому – внутрішні роботи ще тривають. Майстри викладають плитку на підлозі сходового майданчику та шпаклюють стіни.

У індивідуальних житлових будинках працюють по двоє майстрів. Біля багатьох стоять велосипеди – отже, працюють місцеві. Спілкуємось з одним із них – Юрієм, котрий живе у Тереблі і упродовж двох місяців трудиться на будівництві. Чоловік скаржиться: коли влаштовувався сюди на роботу, обіцяли платити від виробітку. Натомість отримав лише третину. 

– Обіцянками нас годують, – каже. – Коли ми тут почали робити, стіни були криві. Вирівняли, як могли. Але з неякісного якісне вже не зробиш. Та ще й зарплату затримують. Ми теж не поспішаємо, але і залишати роботу шкода. 

На рівні з чоловіками в одному з будинків працюють і дві жінки – Агнета і Леся. Вони з сусіднього села Вонігово.

– Місяць тому ми просто прийшли сюди на будівництво і спитали, чи потрібні тут робочі руки. Вміємо шпаклювати, у Москві тої науки добре навчились. Нам дали цей будинок. Стіни ми вже пошпаклювали і поґрунтували. Залишилось пофарбувати. Свою роботу на три чверті виконали. А після цього інші майстри стелитимуть ламінат, – охоче показує зроблене Агнета.

Питаю в людей, як називається фірма, яка їх працевлаштувала. Однак відповісти на це питання ніхто не може.

Відтак прямую до дитсадка на 140 місць. В будівлі працюють троє майстрів – шпаклюють стіни у коридорі. На першому поверсі ще гола бетонна підлога. Упаковану плитку складено в одній з кімнат. Між тим, за повідомленням прес-центру Закарпатської ОДА від 2 вересня, внутрішні роботи тут повинні були закінчити до кінця минулого тижня.

У школі другий поверх – майже готовий. Але на першому – роботи ще багато. Не доведені до ладу також спортзал та спортмайданчик позаду школи.

На першому поверсі школи

Загалом, «не для преси» і на умовах анонімності будівельники стверджують, що до приїзду Президента мікрорайон точно не буде готовий. Чи справляться до кінця року – ніхто казати не береться.

Так виглядає спортмайданчик біля школи

- От якби роботи почали раніше, хоча би в березні, то була б інша справа, а зараз темпи робіт залежать від погоди, – кажуть вони.

Коментарі

Н
никаючий

треба менше красти в тому чмслі і губернатору

Читайте також