У Тячеві дітлахи малювали професію своєї мрії

20
0

Вибір професії – справа відповідальна і непроста. Адже від цього залежить те, як складеться подальше життя людини. Вперше питання вибору майбутньої професії постає ще в школі.

 

Одним із пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості є профорієнтаційна робота із шкільною молоддю. У переддень новорічних свят спеціалісти Тячівського районного центру зайнятості відвідали  Тячівську ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів імені В. Гренджі-Донського, де провели конкурс малюнку «Професія моєї мрії» серед дітей молодшого шкільного віку.
 
Захід мав  профорієнтаційне спрямування для формування уяви  у дітей про світ професій. Адже їх на сьогодні понад сто тисяч! Щодня виникають, змінюються і зникають професії. Перед учнями стоїть нелегке завдання зробити зважений вибір майбутньої професійної діяльності. Та спочатку необхідно більше дізнатись про професії, врахувати всі плюси і мінуси. Найцікавіше це робити мріючи, малюючи своє майбутнє.
 
У конкурсі взяли участь учні четвертих класів. Діти добросовісно поставились до завдання, намагаючись якнайточніше  відтворити і передати на папері ту професію, яку вони хочуть здобути в майбутньому. На малюнках знайшли своє відображення найрізноманітніші професії, а саме: будівельник, вчитель, музикант, художник, кухар, журналіст, фермер, водій, охоронник, ветеринар, лікар, спортсмен, перукар, співак, працівник дорожньо-патрульної служби, дизайнер та багато інших.
 
Нелегке завдання постало перед журі, а саме – вибір найкращих чотирьох малюнків,  адже кожен маленький витвір – це ще не реалізовані мрії дітей, майбутніх спеціалістів, кожну з яких треба поважати. Перше місце отримав Олексій Володимир, який у майбутньому бачить себе будівельником, друге місце – Леонора Фіглер, яка хоче стати вчителем початкових класів, та  третє призове місце поділили між собою Наталія Петер, яка мріє бути музикантом, та Сабіна Косов, яка хоче бути художником. Переможці були нагородженні грамотами та цікавими подарунками, а інші учні отримали заохочувальні призи.
 
Під час зустрічі спеціалісти Тячівського районного центру зайнятості Ірина Гаврилова та Світлана Рузаєва розповіли дітям  про актуальні професії на ринку праці міста та ознайомили з навчальними закладами, де можна здобути ту чи іншу професію.
 
Сподіваємось, що мрії цих дітей обов’язково збудуться і їм вдасться здобути ту професію, про яку мріють.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також