У Тячеві виступив відомий хор "Кантус" (ФОТО)

18
0

Колектив виступив у районному Будинку культури з програмою, присвяченою творчості Тараса Шевченка.

Розпочався концерт хвилиною мовчання в пам'ять загиблих героїв під час сутичок у Києві, пише tyachiv.com.ua

До концертної програми хору увійшли поезії Великого Кобзаря в обробці відомих композиторів-класиків та наших сучасників. Серед них добре відомі всім «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи мої», «Тече вода в синє море», «Садок вишневий коло хати», «Заповіт».

Крім цього, прозвучала хорова мініатюра «Сонце заходить» в обробці композитора Богдани Фроляк, що є сучасною інтерпретацією поезії Тараса Шевченка.

Родзинкою виступу стало виконання хорового твору розважального характеру на слова Шевченка «Гопак» (автор музики – Анатолій Коломієць). За словами художнього керівника та диригенту хору Еміла Сокача, дана композиція в певній мірі розвінчує помилкову думку, що вся творчість Кобзаря представлена тільки серйозними, складними текстами.

І на завершення, ще раз вшановуючи пам'ять всіх, хто віддав життя за світле майбутнє України, у виконанні хору прозвучав духовний гімн України «Боже великий, єдиний».

Крім того, в рамках даного заходу відбулось нагородження переможців районного конкурсу читців-декламаторів, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, який відбувся в Будинку культури кількома годинами раніше. Переможцям та призерам вручили грамоти відділу культури, квіти та цінні подарунки. Таким чином, звання кращих читців поезій Великого Кобзаря здобули Юлія Кустрьо (Грушево) та Арсеній Коротков (Буштино), які і розділили між собою переможне місце, повідомляє прес-служба Тячівської РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також