У травневі свята на Закарпатті викрили 31 порушення рибальства

14
0

В період вихідних днів на травневі свята, державними інспекторами рибоохорони викрито 31 порушення правил рибальства з яких 5 випадків це браконьєрство (використання заборонених засобів лову), вилучено 8 заборонених засобів лову та затримано 3 кг. риби.

На порушників за постановами інспекторів накладено 1 900 грн. штрафу та проведено нарахування 400 грн. збитку для стягнення відшкодування. 

Так на водосховищі "Андрашовці-Ліанка" на р.Стара, державними інспекторами рибоохорони Меденцій І.І., Бочкор І.І., близько 21.00 під час встановлення заборонених засобів лову з гумового човна, у вигляді 4 шт. "сіток-плутанок", були затримані мешканці с.Пацьканьово Ужгородського р-ну - гр..Дроздрович Ю.Ю.(1992р.н.), Машкара О.М.(1994р.н.), Гузинец М.М.(1991р.н.). Намагаючись уникнути відповідальності, затримані особи почали давати неправдиві дані за що були доставлені до Ужгородського РВ УМВС, де вже і було з'ясовано всі обставини та особи затриманих. 
 
В 05.30 ранку на тому-ж водосховищі з іншої сторони, уже під час перевірки встановлених 4-х "сіток-плутанок", були затримані мешканці с.Ракошино Мукачівського р-ну - гр..Чепак О.В.(1977р.н.) та гр..Когутич В.В.(1973р.н.). На момент перевірки у порушників виявлено 3 кг. карася. 
 
На всіх порушників складено протоколи адміністративного правопорушення за ст..85.ч.4 КУпАП для направлення в Ужгородський міськрайонний суд (санкція статті передбачає штраф від 340 грн. до 680 грн. з відшкодуванням збитків за рибу в сумі 400 грн.). 8 "сіток-плутанок" виявлені у затриманих осіб, вилучені до прийняття рішення у судовому порядку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також