У центр Берегова привезли 20-тонний постамент для пам'ятника Ференцу Ракоці ІІ (ФОТО)

10
12

У вівторок з Угорщини в Берегово доставили 20-тонний постамент для пам’ятника кінної скульптури Ференца Ракоці ІІ.

Вона має стати центральним фрагментом для оновленого парку "Будапешт" в районномц центрі. Офіційне відкриття планувалося на День міста у травні, але трохи загальмувалось через виконавців проекту, а це відомий угорський архітектор Пейтер Сарваш та скульптор Лайош Дьорфі. Про творчість останнього докладно читайте розлогий матеріал на нашому сайті.

Наразі постамент майбутнього пам'ятника з надписом «Сum Deo pro Patria et Libertate!» («З Богом за Вітчизну та Свободу» вже встановлено - тепер з дня на день очікують, що до Берегова приїде й сам бронзовий Ференц Ракоці.

За словами міського голови Золтана Бабяка урочисте відкриття парку відбудеться наприкінці липня цього року. Замовник проекту - Берегівська міська рада, а фінансує його уряд Угорщини через фонд Габора Бетлена.



Коментарі

Д1
до 16:52

Алкашоні, скільки класів закінчив, "європеєць" пудпалинковий?

ДТ
До троцкій

Ліпше бисся марго тупа вдавила,воздух чистішший би став! Тупаку,вукраїнцю вообще австріяки придумали.Ніє такої нації.А на Пудкарпатті,нахтема заперевальнику не було! Ми Європа! Правильно роблять,што ставлять пам’ятники історичним лічностям,які прямо пов’язані з історію нашого Краю!

О
Олеся

А ще перша назва міста була - Мункач

О
Олеся

Тролоцкі заперевальний, прикинь не були українці, були русини.

Т
Троцкій

Ой,ой які всі знавці історії. Виявляється в Мукачево колись ні одного українця не жило. Я мало шютеменем не подавився від здивування.

G
gumi

до Оконара а от коли він жив у Мукачеві, там українця жодного не було... це Оконарові дохрена дьогтю в ушку

О
Оконар

Ок історики, яке відношення має Ракоці до Берегова, він там хоч раз був? В Мукачеві Він жив доречі, це для угорців трошки дьогтя в ушку

Т
ТТХ

Это историческая венгерская земля.

Б
Блюк

Дожилися шо мадярони "рулять" на наший землі..........

В
Ваня

Зол!?? куда впаде з місця 20 тонн???

З
золі

а чи добре закріплений постамент, судячи з фото, його просто туди поставили, а якщо впаде????? хто відповідатиме? там буде купа людей!

Х
Ханига

А що то за качка на ньому намальована? Виглядає як витвір якогось наркомана.

Читайте також