У центрі Мукачева презентують безконтактну оплату проїзду у нових маршрутках (ФОТО, ВІДЕО)

25
20

Саме зараз у центрі міста Мукачева на площі Духновича, при вході в міську Ратушу відбувається брифінг щодо запуску муніципального транспорту з системою безконтактної оплати проїзду.

Розказати про нову систему оплати прийшли  Андрій Балога, міський голова Мукачева,  Сергій Панько, директор ММКП «Центр інформаційних систем»,  Олександр Бідзіля, директор ММКП «Громадський транспорт Мукачева», Ігор Панченко, директор з розвитку соціальних проектів Mastercard в Україні,  Олександра Гонтар, директор з комунікацій Mastercard в Україні, Грузії, Молдові та країнах Центральної Азії та Максим Гордійчук, начальник Закарпатського обласного управління АТ «Ощадбанк».

Дивіться пряму трансляцію в якій докладніше пояснюють про оплату проїзду на новому Громадському транспорті Мукачва: 

Нагадаємо, на вулиці Мукачева виїхали 18 сучасних автобусів.

Коментарі

М
мукачівець

А що на рахунок проїзду дітей з багатодітниз сімей до 14 років, які картки і де їх оформляти?

Ю
Юрій

Концепція функціонування системи в корені вибрана неправильна: 1) обрана система on-line - наслідком є довга валідація картки, як результат недотримання графіку руху. 2) Турнікети в салонах - дороговизна проекту + дорогий ремонт (будуть часто ламатись). в Астані така система вмерла назавжди через турнікети. в країнах ЄС такого дикунства в транспорті немає. 3) некоректно проводиться валідація. Я уявляю, коли якась бабуся, буде намагатись її пройти, а пів автобуса буде їй допомагати, щоб швидще "відчалити". 4) Як тільки будуть порушення каналу зв'язку, будуть збої в роботі системи і безліч скарг мешканців. 5) Щось я не чув про варіанти користування системою жителями сусідніх населених пунктів , вони ж бо теж будуть приїзжати в Мукачево. З усього випливає, що хотіли бути першими в Україні, ось і прийняли "сиреньку" наспіх зліплену систему з технологіями ощадбанку. "Поспішив - людей насмішив" і досі актуально, чи не так ?!

1
1

Стосовно проїзда жителів села в мукачівському таранспорті... Моя бабуся-пенсіонер, жителька села Мукачівського району, приїзджаючи з села в Мукачево сільським громадським транспортом платить здається 12 грн в один бік, безкоштовно перевізник не возить нікого в місто. А не то щоб в місті безкоштовно кататись.

С
сity_biker

Я щасливий, що можу їхати на біцігльох,

В
Відповідь

Картка мукачівця багатофункціональна і з часом буде доступно безліч важливих і необхідних функцій - так як світ не стоїть на місці і ми повільно, але рухаємося до електронної ери, як держ послуг, так і у побуті.

В
Відповідь

Карку мукачівця можна оформити і у ЦНАПі, і у будь-якому відділенні Ощадбанку. Чому Ощад? Тому що це ціла система (не лише проїзд у транспорті) і цей банк погодився все зробити та інтегрувати. Квитки можна купити у багатьох пунктах продажу, які зазначені на сайті міськради чи сторінці у фейсбуці. І ще одне: вже більше ніж 5-6 місяців повідомляли, що потрібно робити картки мукачівця, що проїзд пільгових категорій буде через них проводитися.

ЩП
Ще продовження

До речі, було б зручно організувати продаж квитків через інтернет.І тепер уявіть, що сотні літніх людей, в т.ч. ваші батьки, "окупують" нездатний на якісне обслуговування Ощадбанк! Дуже не продуманий цей момент.Можливо можна ще щосб змінити в цьому плані, або хоча б організувати разом з Ощадом пункт видачі цих карток в ЦНАПі...

П
Продовження

Не можна монополізувати таке питання, адже Ощад, м'яко кажучи, не найкращий в обслуговуванні клієнтів банк.Ремонт зробили, а методи роботи залишилися на рівні 90-х років.У центральному відділенні дуже часта (майже постійна) ситуація, коли із 5 кас працюють тільки 2.Картка мукачівця практично потрібна тільки пенсіонерам, так як з нею можна отримати пільговий проїзд.

ДР
До речі

згодна з Вікторією в питанні вибору банку.Чому не можна приєднати Картку мукачівця до пенсійної картки, неважливо в якому банку вона відкрита.В цьому питанні мерії треба було співпрацювати з Пенс.фондом, а не совковим Ощадбанком.

Д"
До "туристи"

Ви неправі , іногородніх - картку мукачівця не положено , я сам житель Мукачева а не маю право отримати картку бо приписка тимчасова ужгородська ,на роки навчання...

В
Вікторія

Ідея з автобусами зрозуміла, красиві та зручні.На жаль відео неякісне, за шумом нічого не чути,питань, ому виникло ще більшепитань.Люди хвилюються, поширюються різні чутки, треба письмово дати відповідь на ряд питань: Карточки мукачівця тільки для тих песіонерів, що мають карточки в Ощад банку? 2. Чому примушують пенсіонерів Мукачева відкривати рахунки у цьому банку, коли песіонери відмовляються їм не видають картку мукачівця. Що нам треба ходити пішки, є такий закон? В ощад банку жахливі черги на оплату комуналки, банкоматів мало, у вересні не працює програма і беруть гроші за кожну квітанцію, з тих у кого рахунов в цьому банку? Прошу дайте письмове пояснення та відповіді на ці питання, до речі Приват теж державний, Дякую,чекаємо на письмове роз,яснення.

R
Robi

Та пак приват возме комісію рубиль і вам маршутка обойдеся в 5 рублів. А білети нигде не мош купити бо їх нигде не продають. Як усе штось робили і не доробили. Тритій динь їздять а уже з рана у нових автнути автобус набитий люди їдуть на головах . Малих дітей подавлять . Айбо це нико не видить.обусах не змито каляно айбо нись дождь не падав.Кондиціонер не включають на чапаева мож ся задохнути

A
AndriAna

питання стосовно безпеки. на вікнах нових автобусів є наклейка що при аварії треба розбити скло молотком, але самого молотка немає. цікаво чому)

М
мукачівець

ще треба з таксістами так само зробити.запустити всі одинакові таксі державні і гроші в державу а таксистам зарплату.тоді податки в бюджет.а часні таксі убрати і наказувати кіть хтось попробує - на штрафмайданчик

Т
Туристи

і приіжджі будуть раді. Нарешті отримають карточки мукачівського відділення ощадбанку. Юявляю, з ж/д вокзалу одразу в ощадбанк. Іздити потрібно.

ДТ
до Точприлад

необхідна будь-яка банківська карта мастер-кард яка має функцію ПейПасс. Якщо зарплатна карта мастер кард - то нею можна розраховуватися

Т
Точприлад

А електроні пропуски "точприлада" чому НЕ приймають. Введіть і пропуски. На Точприладі куча народа - куча бабла... .

,
,

А самі презентатори маршрутками користуються щоденно?

K
ka

ну да і екологічно чистіше. старі пазики чадили безбожно. надіюся їх заберуть з вулиць

М
Міша

До всього нового люди тяжко звикають. Але звикнуть, бо це єдиний цивілізований спосіб навести лад із фінансовими потоками у громадському транспорті. До тепер гроші осідали в кишенях власників, а мукачівці їздили у жахливих умовах. Тепер же все автоматично, гроші поступають на рахунок і сподіваюся, що будуть звітуватися, скільки пасажирів перевезено, скільки заробило комунальне підприємство. І найголовніше, що буде дотримуватися якість послуги перевезення. Чистота і порядок в автобусах має забезпечуватися завжди.

Читайте також