У центрі Мукачева запрацював якісний публічний wi-fi (ФОТОФАКТ)

6
12

Незабаром мережа покриє також замок Паланок та міські парки.

Ініціатива реалізована ще влітку за ініціативи депутат Закарпатської облради Андрія Балоги, і запущена у перші дні вересня.

Інженери спробували врахувати усі особливості місцевості, аби забезпечити якісний та відкритий доступ до Інтернету. Ключова проблема полягала у обмеженості законодавства (відкритість частот, які не потребують офіційної реєстрації) та насиченості місцевості великою кількістю станцій, які перебивають сигнал одна-одної.

Відтак, в центральній пішохідній частині було розміщено 6 баз, які дають якісний доступ до Інтернету від 20 школи на вулиці Пушкіна до скульптури Сажотруса на площі Мира.

Підключатися потрібно до відкритої мережі під назвою Mukachevo. Алгоритм підключення вказаний на скрінах.

Інтерент забезпечив місцевий провайдер «ПроКК». Тестування перших 3-х тижнів роботи мережі дають чудові результати: витримується середня симетрична швидкість безперебійного доступу до Інтернету від 2 до 15 мб/с.

Аби убезпечити мережу від нецільового використання (скачування фільмів та інших файлів), інженери обмежили доступ до мережі по часу та по трафіку.

Як зауважив під час презентації публічного міського wi-fi Андрій Балога: "Ключова ціль – забезпечити містян і туристів якісним доступом до Інтернету задля промоції нашого міста".

Свої відгуки про користування мережею залишайте у коментарях. У разі виникнення проблем, пишіть на пошту news.mukachevo@gmail.com і адміністратори оперативно усунуть всі проблеми.  

Mukachevo.net

Коментарі

В
Вася

Ставте інтернет там де його немає, а не там де його много!!

ОД
Олександр до Модератора

1.Нафіг класти памятник циганам?. які невиконують свої обовязки, я на власні очі бачив як підмітають міст біля танку весь мусор змітають під міст, якщо не вірите по підіть подивіться біля жидовського цвинтаря. 2.такого беспредела як на гіді не бачив у європі, кругом міняйли, а це суперечить кодексу України, кругом аферисти які намагаються будь-яким способом обманути покупця. 3.Чому я так відношусь до Балоги. Тому що один чоловік 15 років займався бізнесом... торгував цукром, мукою, а потім викупив активи у людей на стару птахофабрику яка знаходиться в Селі Ромочевиця, і почав займатись птахівництвом, а також відкрив свиноферму, і тут кум БАЛОГИ вірішив як-то кажуть прибрати все в свої руки, і обманним шляхом без дозволу цього чоловіка викупив у його дружини яка любила випивати документи і потім почалися судові процеси. Балога злодій.

К
Коля

Кстаті в Ужгороді тоже є вайфай шаровий)

А
Артем

Цікаво чому коли зробив wi-fi для міста не Балога про нього навіть згадки на вашому сайті не було, а тепер аж в групі закріплено?

А
Адміни

І той що був вай-фай, і той що зараз створили, робила команда одних і тих самих інженерів. Це свідомо, бо хлопці пояснили, чому часто не працює той вай-фай, який був створений раніше, і при створенні нової мережі, ці нюанси були враховані і виправлені. Симетричний доступ ви розумієте правильно. Але ці показники завжди скачуть, вони динамічні. Пакет на мережі обраний 20/20.

В
Васько

"середня симетрична швидкість безперебійного доступу до Інтернету від 2 до 15 мб/с." Симетрична - то коли прийом-відправка однакові. А у вас навіть на фотці 10/4. А так безкоштовний вайфай вже був, головне аби цей робив якісно і стабільно.

ДО
До Олександра

1.Балога не комунальник 2.Чого це Гід "його" і "любимий"? 3.Якщо про парк біля швейної фабрики "Мрія"?то і текст пишіть відповідно 4.Бачите хто мусорить не проходіть байдужо 5.Не веніть того хто не винен "Балога","гід" чи "пам'ятник" по власній неприязні

О
Олександр

Лібше би Балога Прибрав біля свого любимого ГІДА мусор в парку, а то скоро там буде мусорна свалка, що слабо?. ци лим памятники циганам знаєте класти, а убирати мусор ко буде?... Чекаю Отвіт од Балоги. ДО МОДЕРАТОРА НЕ ПОЗОР МЕНЕ)))

В
Василь

В центрі Мукачева вже давно є Wi-Fi і без Балоги і працює нормально, міг придумати шось нове, якшо хотів засвітитися перед виборами

АЗ
аколи запрацюе

якисный публичный дом?

А
Адміни

Надішліть скрін екрану, який вибиває, коли ви пробуєте підключитися на пошту. Ми тестували і вчора, і сьогодні, все добре. З різних гаджетів без проблем підключаємося

.
...

там не можна підключитись зовсім до тої мережі .. все збиває підключення

Читайте також