У ЦВК немає коштів провести перевибори в окрузі Павла Балоги

4
9

ЦВК не може провести вибори в округах, у яких були обрані позбавлені мандатів Олександр Домбровський та Павло Балога через те, що для цього немає коштів.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що у ЦВК немає грошей на проведення виборів народних депутатів у скандальних округах у цьому році, повідомляє dt.ua.

"Зараз у Центральній виборчій комісії взагалі немає коштів на проведення будь-яких виборів народних депутатів у цьому році", - сказав Магера.

Він зазначив, що це одна з причин, чому ЦВК не може зараз провести вибори в округах №11 і №72, на яких були обрані позбавлені мандатів Олександр Домбровський і Павло Балога.

Раніше Магера заявив, що ЦВК не може оголосити вибори в округах №11 і №72, після того, як рішенням суду у Балоги і Домбровського були відібрані мандати. "Цього рішення суду недостатньо, щоб Центрвиборчком міг розпочати виборчий процес, у нас немає підстав для цього", - сказав він.

У середу, 4 квітня, на засіданні парламенту спікер Володимир Рибак оголосив про припинення депутатських повноважень Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Опозиційні фракції і низка позафракційних депутатів заявили, що не будуть голосувати за законопроекти , поки не будуть відновлені в правах Балога і Домбровський.

Нагадаємо, 7 лютого Вищий адміністративний суд позбавив повноважень народних депутатів Олександра Домбровського (округ №11; Вінницька область) і Павла Балогу (округ №71; Закарпатська область), обидва - позафракційні. Рішення було прийнято на основі скарги Юрія Кармазіна про порушення під час парламентської виборчої кампанії.

Цим же рішенням ВАСУ зобов'язав Центральну виборчу комісію провести повторні вибори в одномандатних округах №11 і 71, однак Рада на невизначений термін відклала розгляд цього питання. Тим не менш, у травні Кабінет міністрів схвалив законопроект Мін'юсту, який зобов'язує ЦВК призначити повторні вибори у семи одномандатних округах, у тому числі в округах Домбровського і Балоги.

Незважаючи на це, депутати, позбавлені мандатів судом, продовжують ходити на роботу до парламенту.

11 червня Окружний адмінсуд Києва, за позовом Кармазіна, зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у депутатів Олександра Домбровського та Павла Балоги. Спікер спробував оскаржити це рішення в суді вищої інстанції, але йому було відмовлено у задоволенні позову.

Схема, апробована ВАСУ у лютому на Балозі та Домбровського, може бути застосована неодноразово. Якщо досі приведення до присяги депутата було гарантією недоторканності його мандата, то віднедавна непохитність цього правила, прописаного у ст. 81 Конституції, поставлена під сумнів.

Створення подібного прецеденту буде мати серйозні наслідки. Якщо через півроку, рік, два, три ВАСУ вирішить, що якийсь депутат-мажоритарник був обраний нелегітимно, а результати виборів у його окрузі встановлені недостовірно, то суд має право позбавити такого мандата нардепа. І це рішення буде мати імперативний характер

Коментарі

Е
еколог

думаю на благе дыло грошы знайдуть , це ж не гырку в дитячий садок треба

П
пенсіонер

Звичайно -немає грошей на перевибори.А на незаконні та антинародні рішення кишенькових українських судів,гроші є? Які нехтуючи волевиявленням українців, порушуючи Конституцію,вирішують долі наших громадян, за вказівкою зверху... Не за горами час, коли усі по черзі відповідатимуть за свої гріхи, як перед судом так і перед Всевишнім!

П
патріот

Все правильно казна пуста, бо в Україні постійно йдуть вибори-перевибори.Чекайте, що ще під кінець року буде повний дефолт.Ця банда довела державу до ручки.В Україні назріває революція.

ІІ
Іван Іванович

ХТО ПИШЕ ЦІ СТАТТІ???? ВИ ХОЧА Б ВИЗНАЧТЕСЬ ІЗ ОКРУГОМ №72 ЧИ №71. А Я ВАМ РОЗ'ЯСНЮ, ЩО ОКРУГ №72 (М.ТЯЧІВ) - ЧИ ВИ І ПЕТЬОВКУ ЗНЯТИ ХОЧЕТЕ? ЧИТАЙТЕ ТЕ, ЩО ПИШЕТЕ!

ІІ
Іван Іванович

ХТО ПИШЕ ЦІ СТАТТІ???? ВИ ХОЧА Б ВИЗНАЧТЕСЬ ІЗ ОКРУГОМ №72 ЧИ №71. А Я ВАМ РОЗ'ЯСНЮ, ЩО ОКРУГ №72 (М.ТЯЧІВ) - ЧИ ВИ І ПЕТЬОВКУ ЗНЯТИ ХОЧЕТЕ? ЧИТАЙТЕ ТЕ, ЩО ПИШЕТЕ!

СД
сивлюський до жаливи

Тебе з лікарні відпустили? Чи ти знову втік? Никай, другий раз санітари тебе ще й відп...ть. Не можна ж дебілам на волі гуляти і як показує практика не мож допускати до інтернета. Тепер лікар із-за тебе, жалива-дебіла, догану дістане.

В
вариш

у ЦВК немає коштів)))? У Балоги на вибори хватило, хай і на перпевибори (на відстоювання своєї честі і честі файти) знаходить)))))!

МС
Микола Староста(Жалива)

Як не крутили, що Балозі залишать мандат, а його забрали, як не крутіть, а перевибори будуть.

В
виборець

>У ЦВК немає коштів провести перевибори в округу Балоги Ага, ще які відговорки будете придумувати щоб залишити Балог біля "корита" ?

Читайте також