У Тур'ї Реметівській громаді залякують людей, які проти вітряків на полонині Руна

43
15

На мешканців громади, які висловили позицію проти будівництва вітряків на полонині Руна, почали тиснути, деяких залякують, іншим погрожують звільненням з комунальних закладів громади їх родичів.

Про це сьогодні на своїй сторінці у Фейсбук написала журналістка Олена Мудра, яка займається питаннями екології.

Нагадаємо, як писало Mukachevo.net, днями у Тур'ї Реметівській громаді на Ужгородщині, відбулися громадські слухання щодо розміщення вітротурбін на високогір'ї Карпат.

Участь взяло 156 небайдужих учасників. На жаль, у результаті засідання присутні так і не отримали від забудовників та представників ТОВ «УК «Вітропарки України» детального плану території та звіту стратегічної екологічної оцінки.

Така «презентація» не переконала противників забудови.

За словами Олени Мудри, ще кілька тижнів тому були зібрані понад 200 підписів, без персональних даних, які разом зі зверненням буди передані на сільську раду.

«Швидше за все, працюють саме по ним. Крім того, при реєстрації на громадських слуханнях організатори збирали персональні дані присутніх: ПІБ, адресу реєстрації за паспортом, мобільний номер. Виходячи із ситуації, яка закручується, їх теж можуть використати нечесні посадовці для протизаконних дій з метою приборкати громаду, змусити людей відмовитись від власної думки і замовкнути», - зазначила журналістка.

Наразі, організатори громадських слухань, які пройшли із численними порушеннями, працюють над тим, щоб визнати їх недійсними. Однак ні вони, ні інвестор від ідеї забудувати високогір‘я полонини Руни не відмовляться.

«Оскільки більшість місцевих проти проєкту, це будуть виправляти зовсім не законними інструментами та методами. Вже почали». – зазначає Мудра.

Ті, хто вже відчув тиск, звертаються до голови Тур‘є-Реметівської територіальної громади з переконливим проханням забезпечити у громаді дотримання демократичних прав і свобод громадян, у тому числі право на свободу думки і слова.

Зазначимо, загалом мешканці Закарпаття не проти встановлення вітряків, але чи варто це робити саме на полонині, а не низовині.

Раніше у мережі неоднократно висловлювати тези проти облаштування ВЕС саме на полонині.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
Ділаш

Кіпішують бо не занесли їм

1
111

Пишу із Німеччини, але родився на Закарпатті, туй у нас дохрена і більше цих вітряків, ліса повирубали щоб поставити ці страшила, а світло від цього не дешевше стало,а наоборот . Не давайте засрати вашу природу.

КЗ
Краса Закарпаття до Олени

Олена, можете собі десь встановити вітрячок). Будете, як Карлсон)) Політаєте, побачите, які гарні та шикарні природні Карпати без вітряків.

СА
суддя Амарович

А хто такий Грицик? Судити го! Прізвище прокурора в студію!

Р
РОБОТ

йой селяни , вам колокольчики роздати і будуть не лем вітряки

*
*****

Ганьба тим, хто підтримує встановлення вітряків на Руні. Це справжній злочин проти природи нашого краю!

П
Пастух

Разом нас багато, нас не залякати

О
Олена

Хай будуть вітряки. По перше це красиво.

1
123

Жили без вітряків і проживемо далі,а нищити природу не потрібно!

Т
Тінькофф

Грицика зараз судять за вимагання!!! Ніяк прокурор не може виступити в дебатах і попросит 7 або 8 рочків. Прохання до ЗМІ судові засідання у цій справі відкриті, візьміть це на громадський контроль, і хай ставить вітряки в камерах тюремних, там літом досить жарко

ДВ
До василь

Тому ти й , "вася" ! Вона ж дивиться на перспективу, а не на тимчасовий одноразовий зиск від організаторів будівництва вітряків у тебе під носом , "уася"

Л
Ліс

Ні вітрякам

М
михайло

Трохи грошей Олені і все буде добре.

В
Василь

Олена Мудра - одна з наймеркантильніших журналістів. Екологія - це її ніша ( читати "годівничка"). Мої коментарі на інших сайтах видаляють, блокують ІР. Коментарі адекватні, з конструктивною критикою.

КЗ
Краса Закарпаття

Записувати, знімати погрози, фіксувати непомітно на телефон, надавати масового розголосу про пресинг та тиск на людей!.! Нас більше, чого ми маємо в себе дома боятися і давати газдувати усяким 'вумникам'"? Геть від нашої природи!!

Читайте також