У Ватикані йде активна підготовка до обрання нового Папи (ВІДЕО)

13
0

У Ватикані триває підготовка до голосування конклаву. 19:30. У вівторок, 12 березня, кардинали мають обрати 266-го Папу Римського.

На площі Святого Петра нині не дуже багато вірян, але вже завтра тут очікують близько 200 тис. людей. На подію акредитувалися 10 тис. журналістів.

А тим часом Бенедикт XVI спостерігає за підготовкою із плакатів, на яких мешканці Рима дякують йому, та у вигляді сувенірів. У Ватикані зараз можна придбати ляльку-Бенедикта, або навіть відкривачку для пива із зображенням колишнього Папи.

Туристи між іншим підкреслюють, що з наближенням конклаву ціни тут злетіли вгору. Наприклад, можливість скористатися швидкісним інтернетом ще тиждень тому можна було придбати за 40 євро, зараз же просять 300 євро. Також подорожчали їжа та напої, які продаються на вулиці.

Конклав розпочнеться об 11:00 за місцевим часом. У цей час всі кардинали, які приїхали до Риму, зберуться на обід. Після того відійдуть на сієсту, яка триватиме кілька годин.

Перше голосування відбудеться о 16:30 за римським часом. А перший дим із труби (білий означатиме обрання нового Папи, - ред.), яка встановлена на даху Сикстинської капели, піде о 19:00 (20:00 за Києвом), тому глядачі ТСН.19:30 матимуть можливість у прямому ефірі дізнатися, чи не став цей конклав найкоротшим в історії, і чи не стало перше голосування результативним.

Зазначимо, що у перший день конклаву проводиться один тур голосування, у наступні - по чотири. Щоб стати новим Понтифіком, кандидатові потрібна підтримка двох третин учасників конклаву. Главу римо-католицької церкви обирають із кардиналів і пожиттєво. Голосування, за традицією, проводять у Сикстинській капелі.

Учасники виборів зобов'язані зберегти в таємниці все, що пов'язано з обранням. Саме тому під час виборів нового Папи буде заглушений мобільний зв'язок. І навіть в приміщеннях, де кардинали і слуги будуть спати, ніяких комунікаційних пристроїв не буде.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також