У Веряці на Виноградівщині святкували 180-ти річчя храму

20
0

У неділю, у селі Веряця Виноградівського району освятили оновлений Свята Різдва Богородичний храм. Освячував архієпископ Хустський і Виноградівський Високопреосвященніший Марк.

 

Благочинний Затисянського округу, протоієрей Михайло Тегза, який служить в цьому храмі більше двадцяти років розповів, що саме цієї неділі православна церква у Веряці відзначає 180 років.
 
Перша письмова згадка про храм у селі відноситься до 1751-го року – тоді це була унікальна дерев’яна споруда. Нинішній храм зводили коштом вірників села майже 20 років – з 1812 по 1832 роки. В Затисянському окрузі цей мурований храм – один з найкращих.
 
Рік тому його почали оновлювати. Також нещодавно на церкві встановили позолочені купола. Допоміг в цьому громаді й голова обласної ради Іван Балога, який цієї неділі теж побував на святковій літургії.
 
Його Високопреосвященству Марку співслужили настоятель храму і благочинний округу протоієрей Михайло Тегза, духовенство благочинія і з інших районів.
 
Після завершення богослужіння архієпископ Марк вручив церковним благодійникам благословенні нагороди. Так, голова обласної ради Іван Балога був відзначений медаллю Преподобного Олексія Карпаторуського.  
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також