У відділенні кардіології мукачівської лікарні Святого Мартина з'явилася нова процедура - ротабляція

19
2

Спеціальний бур з алмазним напиленням, що вводиться у судину здатен зруйнувати кальцинуючі бляшки (що за своєю щільністю подібні до каменю). Вони "перемелюються" на мікрочастинки та виводяться організмом.

Ця операція показана пацієнтам, які мають високі ризики до аорто-коронарного шунтування або вираженого кальцинрзу судин. Такі люди неоперабельні для лікарень, які не мають ротабляції. Наша лікарня постійно розширює свої можливості. Наразі ми можемо надати допомогу пацієнтам, яким взагалі було відмовлено в операції.

Адміністрація нашого закладу працює над тим щоб в майбутньому витратні матеріали забезпечувала лікарня. На сьогодні пацієнти, що виявили бажання пройти процедуру ротабляції, самостійно забезпечують себе витратними матеріалами.

Варто зазначити, що така процедура проводиться лише у Києві, в національному інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова та віднедавна у нашій лікарні. Це стало можливим завдяки ініціативі та наявності необхідних знань завідувача кардіологічного відділення Богдана Мацюка.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Р
Ротобляцям

Лікар допомагає пацієнту, а не чекає від нього допомоги.

Д
Дідо

Цікава назва я би тоже так назвав

Читайте також