У відповідь Сійярто погрожує вислати з Угорщини українського дипломата

12
4

Угорщина відреагує аналогічно, якщо Україна вишле одного з її консулів. Про це зазначив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перед вильотом у Нью-Йорк на сесію Генеральної Асамблеї ООН.

Утім висловив надію, що обидві країни зможуть уникнути подібного сценарію.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключив видворення угорського консула у Берегові після появи у мережі відеозапису із прийняттям присяги на громадянство Угорщини.

Сійярто назвав відеозапис прихованою камерою "спробою українського керівництва залякати етнічну угорську громаду на Закарпатті".

Він також повідомив, що має намір зустрітися з Клімкіним у вівторок, щоб обговорити за його словами "новий імпульс антиугорської агітації в Україні".

Сійярто також вважає, що це напруження пов'язано з наближенням президентських та парламентських виборів в Україні. І діюча влада таким чином намагається підвищити собі рейтинг. "Таким чином влада за рахунок ненависті до угорців вирішила підвищити собі рейтинг", - заявив міністр.

На запитання про те, як Угорщина буде відповідати на крок, якщо Україна виведе одного з її консулів, Сійярто зазначив, що Угорщина тоді може вислати українського дипломата з аналогічним званням.

Коментарі

В
Василь

Доповідь президенту Рузвельту від його секретаря, коли Угорщина слідом за Німеччиною оголосила США війну в грудні 1941 року: — Пане президенте, Угорщина оголосила нам війну! — Угорщина? А що це? — Королівство в Європі. — А хто у них король? — Там немає короля, там є регент - Адмірал Хорті. — Адмірал? Так нам чекати нападу з моря? — Ні, у них взагалі немає виходу до моря. — Ну добре. А чому вони оголосили війну? У них є до нас якісь претензії? — Ні, до нас у них претензій немає. — А до кого ж у них є претензії? — До Румунії. — О, так вони будуть воювати і з нами і з Румунією? — Ні, Румунія у них союзники. Остаточно спантеличений Рузвельт важко зітхнув: — Я відмовляюся що-небудь розуміти щодо цієї Угорщини...

СН
Ситуац1 на сьогодн1

На безлюдному остров1 зустр1лись два хлопчика та почали м1рятися Хозяством...

ОК
от козла

порошена ГЕТЬ!

П
Писарь

Правдопуб!!!!!, десь пропав???? Ану прокоментiруй дашто, ато тя вже не чути давно.,забивись язик у гузицю??

Читайте також