У водоканалі кажуть, що Берегово може залишитися без води через борги

19
0

У місті Берегово є загроза відключення електроенергії на всіх об’єктах ТОВ «Водоканал Карпатвіз». Про це повідомив під час наради директор ТОВ «Водоканал Карпатвіз» Йосип Галайда.

Заборгованість населення, бюджетних установ та підприємств за спожиту воду та водовідведення зростає, а це свідчить про те, що є загроза відключення електроенергії на об’єктах ТОВ «Водоканал Карпатвіз». На нараді було обговорено шляхи боротьби зі злісними неплатниками. Було запропоновано заходи щодо виявлення найбільших боржників.

Населення при заборгованості більше 500 грн. обмежуються у водопостачанні - вмонтовується шайба отвором 0,3 мм. на трубі, що водогоні у квартиру. Споживач боржник має можливість набрати за годину близько 10 літрів води для забезпечення життєдіяльності - але бойлер або пральня машина не включається.

З підприємцями, у яких заборгованість складає більше 1000 грн., згідно договору припиняється надання послуг водопостачання та водовідведення. Але сама реалізація цих санкцій непроста. До прикладу один з самих престижних закладів громадського харчування в центрі міста вже заборгував близько 24 000 грн. Ця заборгованість склалась більш як за три роки. Переговори, попередження пропозиція на реструктуризацію заборгованості не були результативними. Тому 28 квітня керівництвом водоканалу було прийнято рішення про відключення від водопостачання закладу після чергового письмового попередження, яке залишилося без відповіді.

У приміщення, де знаходиться лічильник води і головна засувка водопостачання працівників ТОВ «Водоканал Карпатвіз» не допустили, тому відключення об’єкту було проведено на вводі в будівлю. 29.04.14р. був складений акт про самовільне відновлення водопостачання власником у даному об’єкті та проведено повторне відключення. Після цього у телефонній розмові власник закладу погрожував фізичною розправою керівництву водоканалу. І самовільно відновив водопостачання свого об’єкту. Про це було повідомлено міського голову З. Бабяка.

Аналогічна ситуація сталася і в другому не менш популярному кафе в місті, де заборгованість складає близько 2000 грн. Тут надається тільки послуга водовідведення. За неоплату послуга була припинена 25 квітня. Так звана пломба каналізації була власником видалена наступного дня. В понеділок, 28 квітня працівників водоканалу не було допущено для огляду каналізаційного колодязя, а в оплаті за послугу відмовлено. Буцімто проводився ремонт кафе і послугою не користувалися останні три місяці.

Завтра о 10.00 годин ці питання будуть розглядатися на засіданні виконавчого комітету Берегівської міської ради.

Також адміністрація ТзОВ «Водоканал Карпатвіз» звертається до всіх мешканців м. Берегово: "Аби наше місто не опинилось без водопостачання, звертаємось до мешканців та керівників закладів та підприємств. Сплатіть за використані послуги водопостачання та водовідведення. Від вашої, шановні абоненти, оплати за надані нами послуги водопостачання та водовідведення залежить — чи буде мати кожен з нас у своєму помешканні воду та зручності або не матиме. Ми дуже сподіваємося на ваше розуміння та підтримку".

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також