У ВР зареєстрували законопроект, що може дозволити закарпатцям робити "пересічку" раз на 30 днів

8
10

Проект Закону про внесення змін до статті 380 Митного кодексу України щодо тимчасового ввезення автомобілів був поданий нардепом Ярославом Дубневичем.

У тексті документу зазначено наступне: «Громадяни України – резиденти мають право тимчасово ввозити на митну територію України під письмове зобов’язання про їх зворотнє вивезення без  умови письмового декларування один транспортний засіб особистого користування, що класифікується за товарною позицією 8703 (крім товарної підпозиції 8703 10) згідно з УКТ ЗЕД, та причіп до нього, що класифікується за товарною підпозицією 8716 10 згідно з УКТ ЗЕД (за умови ввезення разом із транспортним засобом), на строк, що не перевищує 30 діб, без сплати митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів. Зазначені транспортні засоби можуть бути тимчасово ввезені на митну територію України за умови подання органу доходів і зборів документів, що підтверджують право власності громадянина на такі транспортні засоби та їх реєстрацію на території відповідної країни».

«Ідея створити можливості для купівлі достойних і дешевих автомобілів громадянам прикордонної зони не нова. Сподіваюся, цього разу буде підтримана», - зазначив нардеп Дубневич на власній сторінці в Фейсбуці.
Наразі законопроект знаходиться на опрацюванні комітетів Верховної Ради.

Мukachevo.net

Коментарі

З
Золтану

не правда, дивився Т5 у венгрії 7,5 тис.доларів пасажир, а в нас уже такий же на наших номерах мож купити за 8,5-10 тис. доларів - машини дуже подешевіли.

Z
Zoltan

Имея венгерское гражданство в Венгрии купил себе машину за 7,5 т. долларов. По сайтам посмотрел, точно такая же машина у нас стоит 15-16 тысяч. При том, что Украина самая бедная страна в Европе. Кстати свою китайскую, которая с того же года выпуска, как новоприобретенная японская, продал за 5,3 т. Полный дурдом!

M
MAX

Шось я не бвчу підписів Балог! Совпадениє?

Г
городянин

Закон хороший. Але я би його модернізував! Знизу "Кекс" правильно сказав що люди почнуть купляти машини не тільки в Закарпатті але й з інших областей, будуть страшні черги. Цей закон я би зробив так: Замість "Громадяни України" я би вписав Громадяни України областей які межують з країнами ЄС, а також громадяни які працюють за кордоном. Ось така поправка зробить великий крок вперед до ЄС. Звісно я не вмію писати закони, не правильно сформульовую але я думаю це було би правильно!

О
Оксана

Не можна це приймати! Бо хто ж тоді буде купувати в тридорога "корита" у Васадзе!!!

В
Віталя

Деякі політики обіцяли прийняти цей закон, якщо проголосують за них. Прийняття 30 днів - це найменше, що можуть зробити пани депутати для Закарпаття.

К
Кекс

Черг не поменшає, бо збільшиться кількість охочих купити машину на єврономерах, тепер уже за 200-300 кілометрів углиб від кордону - раз на місяць можна і проїхатися. Це загроза для автосалонів, держава втрачає на несплаті мита - ідея не пройде (а шкода)

30 днів

І дуже правильно зроблять-черг на кордоні поменшає.

Л
Лекс

Я продав авто на нашому обліку і тепер розглядаю лише словаків, оскілтки за ті гроші я можу купити три таких авто. Зараз народ ітак бідний, а так це варіант купити авто до 1 євро

8
88

скажу так НАШ АВТОПРОМ (ЛЯГ) І БЕЗ ТОГО НИГДА НЕ СТОЯЧИ!! РУСЬКУ МАШИНУ МИ НА БОГА НИ ТРЕБА!! А СЯК ПОЗИРАВУ НА МАШИНКУ НА СЛОВАЦЬКИХ НОМЕРАХ МОЖ БИ І ВЗЯТИ

Читайте також