У вихідні Ужгород став інтернаціональним (ФОТО)

19
0

Як китайські, болгарські та бразильські студенти закарпатців розважали.

Суботнього вечора, 19 лютого, у підвалі ужгородського «Кактусу» зібралась інтернаціональна спільнота, щоб презентувати кожний свою країну і обмінятися позитивними емоціями. Це - Міжнародний фестиваль «Uzhhorod International», проведений міжнародною молодіжною організацією AIESEC в Ужгороді.

 Спочатку болгарські гості вчили, як насправді має готуватись їх фірмовий Шопський салат, і розповіли, що запевняння деяких ужгородських тур-операторів, буцімто Болгарія – це країна, в якій 360 днів в році сонячно, – відверта брехня.

Гості з Китаю показали вправи справжнього  кунг-фу  і провели свою традиційну чайну церемонію. Майже двометровий Їлей заявив, що нинішній рік – рік кролика (не зайця), а кота в китайському календарі взагалі немає. Усе через пацюка, який тисячі років назад сказав котові, що перегони між звірами, які заслуговують на місця в 12-річному циклі Китайського календарю, відбудуться «післязавтра».  А ви думали чому кішка завжди так і мріє з’їсти мишку?

Бразилець жартома мало не кинув мікрофоном в ужгородку, котра назвала Марадонну бразильським футболістом.

А китаянка Лін розповіла, що у Піднебесній дівчині негоже казати хлопцю про свої любовні почуття. Для цього існує мистецтво орігамі. «Якщо справді любиш – зроби своєму обранцю 1000 паперових голубів, – порадила вона. – Одного разу я сходила з розуму від хлопця, і вирішила зробити йому такий подарунок. Але коли вже 200 пташок були готові, я зрозуміла, що не так вже він мені і подобається».

Іншими словами, фестиваль вийшов веселим, пізнавальним, адже окрім усього гостей ще й власне ім’я навчили писати китайськими символами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також