У Виноградаві говорили про підтримку розвитку територіальних громад

7
0

21 січня 2011 року у приміщенні залу засідань Виноградівської районної ради проведена обласна конференція «Проблеми розвитку громад та шляхи їх вирішення». Конференція відбулась за ініціативи КП «Агенції місцевого розвитку Виноградівщини» і за сприяння голови Виноградівської районної державної адміністрації Резеша К.К. та голови Виноградівської районної ради Любімова О.В.

Учасниками конференції були представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, адміністрацій всіх рівнів та інші організації, які приймають участь в написанні грантових проектів і пошуку позабюджетних коштів для розвитку громад.
На конференції розглянуті питання:

1. Взаємодії з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. 2. Фінансової підтримка через програми розвитку малого та середнього бізнесу. 3. Підготовки кадрів для написання грантових проектів. 4. Задіяння механізмів та інструментів транскордонного співробітництва. 5. Створення на громадських засадах об’єднуючої структури, яка би була дієвим мостом між мережею ініціатив громад та владною вертикаллю. Вище перечисленні ініціативи підтримав представник Закарпатської ОДА Нусер Е.Е. - начальник головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму. Результатом проведення конференції стало створення Закарпатської Обласної Громадської Організації «Громадська асоціація розвитку територій» (ЗОГО «ГАРТ») . Діяльність організації буде направлена на вирішення проблем розвитку громад в тісній співпраці з органами виконавчої влади.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також