У Виноградівщини є свої туристичні проблеми

4
0

Туристичний сезон на Закарпатті у самому розпалі, а в краї немає всіх можливостей для повноцінного прийняття туристів: дороги не у найкращому стані, у місцях відпочинку купи сміття та і сервіс у регіоні також кульгає.

Виноградівщина не виняток, тут також є свої проблеми. 

Цвіт каштанів, прекрасні алеї, затишні парки і численні пам’ятки архітектури – це все сьогодні може з гордістю запропонувати місто Виноградово та район своїм гостям. Туристичний сезон у самому розпалі, і люди готові відвідувати відомі місця. Палац Перені, церква Вознесіння, Францисканський монастир, 12 - початку 13-го ст. і багато чого іншого наче магнітом притягує численних шукачів пригод і фотомисливців. Та, за словами екскурсоводів, їх могло бути значно більше. Для того аби Виноградівщина стала повноцінним об’єктом, туристичного Закарпаття, потрібно зробити ще дуже багато.

Першочергово відремонтувати дороги. Адже район і місто можуть бути тричі туристично привабливими, та якщо сюди дістатися важко, кого вони цікавитимуть. Зокрема, екскурсовод зі стажем Єва Григора не з чуток знає, як сьогодні важко діставатися від однієї до іншої пам’ятки.

По-друге, сьогодні варто більше приділяти уваги реконструкції старих і будівництву нових пам’ятників. Як от, наприклад, цього виноградаря із Севлюша. І на останок, можливо, найголовніше. Слід розпочати перевиховання як туристів, так і місцевих жителів. Адже те, що вони витворяють із навколишнім середовищем, вже ні в які ворота не лізе. На узбіччях доріг пластик, папір, розбиті пляшки, біля пам’ятних місць сліди нещодавніх пікніків і нічних оргій. Загалом їздити на Виноградівщину у пошуках незабутніх вражень можна і навіть потрібно. Але при цьому доведеться поки що не звертати увагу на погану якість автошляхів, хамство окремих громадян і в жодному разі не опускатися до рівня туристів, що, демонструючи своє виховання і культуру, розкидають сміття у різні боки. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також